Yonanas

Jag vill verkligen ha en Yonanas. Har stött på apparaten här och var på senaste, och hört massa gott om den! Kanske inget man använder dagligen, men helt klart kul att ha!

Den gör glass av frukter och bär. Kanske en studentpresent? Någon som har provat?

Joanna.


Inte långt kvar

Imorse var jag iväg tidigt, fick en del gjort. Lämnade tillbaka flera nyinköpta plagg i Forum, stolt haha! Hämtade även ut mitt nya pass, och köpte en smoothie på Naked till mellanmål.

Joanna.


Man kan ju skratta. Också kan man VERKLIGEN skratta

Det är så många stunder de är rakt från hjärtat, skratten. Ibland är det efter några glas vin, åt någonting riktigt meningslöst. Ibland är det för att man tillsammans med tjejerna översatt Tranströmers dikter till Norrländska. Men det är alltid lika härligt när skratten påverkar ens andningsförmåga till den grad att man måste hålla i sig eller när man skrattar så hårt och så stort att man inte får fram något ljud. Eller underliga ljud. Omänskliga. När det är någonting som är så härligt och på riktigt att man inte kan hejda sig. Inte finns det någonting vackrare i världen än att kippa efter andan och låta tårarna rinna för att man känner och man känner någonting som är bra.


Min dag


Må skit

Vaknade upp idag, dagen innan studenten och mådde skit. Ringde till jobbet och sjukanmälde mig. Tänkte spendera dagen med glass, ingerfära, citron och te.


Vårruset 2012

Hej!
Igår sprang vi som nämnt Vårruset. Jag är så jävla nöjd med min insats. Speciellt eftersom jag inte sprungit så många längre sträckor på sistone pga mina knän! Nu vill jag springa mer, ska höra med min naprapat när jag kommer kunna springa mer regelbundet igen!

Idag har jag vart i skolan och målat lakanen till fredag. Sedan träffade jag tjejerna i Forum. Fikade, samt köpte lite mer studentgrejer och smycken. Nu är allt klart! Har kört ett styrkepass och pressat mig till max! Ska snart åka och handla mat, och sedan avsluta kvällen med en lång promenad, bra musik och en härlig feeling!

Joanna.


Vårruset

Vårruset var så jävla roligt! Sprang i princip hela rundan vilket var mitt mål, men på mycket snabbare tid än jag tänkt mig. Fan vad kul. Det som tog tid var väl videobloggarna jag gjorde under tiden jag sprang. Alla som vill se mig flåsa "inatt är jag din" efter tre kilometer räcker upp en hand.
Frida


Shopping

Att ta bilder på sig själv för att visa upp kläderna är ytterst svårt. Ha överseende med detta och glöm aldrig att respektera modebloggare som behärskar denna konst varje dag.



Shorts från Tiger of Sweden, tröja som är något öppen vid nedre ryggen vilket jag försökte demonstrera, vit söt tröja och marinblå jacka alla från Zara samt bikiniöverdel och underdel från Twilfit. Köpte även ett härligt nagellack från OPI i ljusrosa/pärlfärg.

Efter tre år är det tre dagar kvar till studenten.

Idag är det tre dagar kvar till Studenten. Knappt det. Två dagar. De här tre åren har flugit förbi, ändå har jag hunnit med så mycket. Inte bara hunnit med sysselsättningsmässigt, utan också psykiskt. Jag har blivit en helt annant människa. Jag har inte bara formats av människor jag träffat, utan också av att göra mig av med vissa människor. Lära mig att respektera mig själv och vad jag står för och vad jag tycker. Jag kommer ihåg första dagen jag gick in i klassrummet. Kommer ihåg att Joanna hade röda Ballerinaskor och att jag tyckte Karin var sådär läskigt snygg att jag inte vågade prata med henne. Alla var så fruktansvärt snygga. Kommer ihåg att jag kände lite agg emot Ebba för att hon varit så konstig på det öppna huset och skrattade lite när Macoumbas namn ropades upp för jag visste inte riktigt hur man uttalade det. Sedan åt vi lunch tillsammans en dag och så var det liksom vi. Efter några dagar började jag prata med Gabriella och dra med henne i alla upptåg. Till slut var det jag, Ebba, Joanna och Gabriella som hängde hela tiden. Så började vi hänga med Michaela och Karin lite senare. Karin var inte ens en snyggdryg bitch. Karin var så unik en människa bara kan vara. Kommer ihåg att vi i ettan skulle ha "klassfest" men ingenstans att vara, och att Michaela låste upp hennes områdes klubbhus. Så stängde vi in oss där, innanför snön. Vi och några boxar vin. Så hade vi en helt sjuk kväll. Sextonåringarna. Bara dansade och var alkoholpåverkade och däckade sedan allihopa på Michans rum. Tror vi låg fyra personer i bara hennes lilla säng. Senare, straxt efter jul, åkte vi till Åre. Det var också helt sinnessjukt. Kan inte förstå att vi bara var sexton år gamla. Hade våra föräldrar vetat vad vi sysslade med i den där stugan i Åre hade de med all sannolikhet stängt in oss och inte släppt ut oss förän typ, nu. För åren som kom följdes inte bara av resor och fester. De följdes av allmänna asgarv och sinnessjuka upptåg. Tänk om vi vetat att vi skulle åka tillbaka till Åre den här vintern och ha den ännu mer sinnessjukt, med ungefär samma människor? Tänk om vi hade vetat det.

Det finns mycket i vänskapsväg jag har lärt mig. Det finns så många gånger jag varit så irriterad på mina tjejer att jag bara velat slå dem. Hårt. Många gånger de varit irriterade på mig. Många gånger jag inte förstått mig på saker och ting eller varit avundsjuk eller varit arg. Vet inte hur många gånger vi gått bakom ryggen på varandra som bara sextonsjuttonåringar kan göra. Inte ännu vuxna och ansvarstagande, men inte heller längre fjortisar och spårade. Det har ändå skett lagom sofistiskerat. Men förutom de gånger jag varit sådär irriterad och ifrågasättande har det också varit så många gånger av kärlek. Så många gånger jag suttit på skoltoaletten och gråtit. Brutit ihop. Och vi alla fyra har suttit där inne och diskuterat. Även om det bara är en kille som inte svarat på ett sms eller en lärare som satt fel betyg har vi suttit inne på skoltoaletten och allihopa diskuterat hur vi tillsammans skall avliva denna lärare eller ta bort denna kille på facebook. Planerat dissen in i minsta detalj. Suttit och höjt oss själva till skyarna. Det har vi varit experter på. Att prata om hur bra vi varit. Och hur jävla värdelösa alla andra kan vara. Och är det inte vänskap som skett där inne på skoltoaletterna, mellan tårarna och terroristplanerna, då vet jag inte vad vänskap är.


Kommer ihåg en period i början av tvåan på gymnasiet när Ebba inte ens plockade undan madrassen efter mig, för att hon visste att nästa helg som kom skulle vi dra ut vid sju på kvällen och komma hem sju på morgonen. Hemmafesternas blomstertid. En kväll var hon ensam hemma och alla brudar hade suttit hos henne och ätit Pizza. Slagit oss ned i soffan, knäppt upp översta knappen på jeansen och bara lagt oss ned. Så helt plötsligt ringer Karins telefon och ingen vet vad som hände. Vi bara var på väg till tallkrogen. Inte visste vi att vi två år senare fortfarande skulle börja gråta av skratt av vad som hände denna kväll i Tallkrogen. Innan visste vi inte ens att det fanns ett ställe som hette Tallkrogen.


En av de finaste kvällarna i mitt (om nitton dagar) nittonåriga liv måste ha skett i Spanien. Jag, Ebba och Joanna satt på balkongen med utsikt över havet. Skuggan hade precis lagt sig över balkongen, vi hade ätit småplock till lunchmellis och var helt slut efter en dag på stranden, men hade ännu inte tagit en tupplur för att förbereda oss inför kvällen. I bakrunden spelades vår Spanienlista på repeat. Så gick vårt roliga samtalsämne in till det djupaste deeptalket. Där satt jag, med två av mina bästa vänner, och pratade om våra hemligheter och tankar inför livet. Med havet i bakrunden, tjugokronorsvinet och gröna oliver. Och senare på kvällen började jag gråta för att jag tyckte det var så fint. Det är som att jag inte gjort någonting annat än att gråta hela gymnasiet, ha ha. På gymnasiet insåg jag vad det innebar att må dåligt på riktigt. Jag har inte någon gång varit självmordsbenägen, men jag har ändå någonstans trott att jag aldrig kommer att bli lycklig igen. Så kommer mina vänner där och räddar mig. En kväll i Åre orkade jag bara inte mer och jag kommer ihåg att jag och Joanna satte oss i Bastun i omklädningsrummet och bara talade ut om allting. Och Joanna sa så fina saker till mig som jag aldrig kommer att glömma. Inte att jag inte älskade henne innan, men där i Åre insåg jag verkligen hur mycket den här tjejen betyder för mig och hur viktig hon är för mig i mitt liv.


Ett halvår in på gymnasiet gjorde jag slut med en kille jag varit tillsammans med i ett år och jag mådde så fruktansvärt dåligt över detta uppbrott under en period, men kommer fortfarande ihåg orden Gabriella skrev till mig. Det var som att min gamla kille dog, och Gabriella fick honom att återuppstå. Typ. Ha ha. Det var så fantastiskt. Som att hon vore utbildad i att gå vidare efter ett uppbrott. För vidare gick jag. Herregud. Om hon inte hade sagt de fina orden hon sa till mig hade jag allra troligast aldrig mer kunnat bli kär igen. För kär igen, det blev jag. Inte bara i killar. I mig själv och i livet och i allting som någonsin varit underbart. Inte har jag någon gång mått så bra som alla kvällar jag, lite berusad, dansat till hög musik med mina fantastiska vänner som gymnasiet förde ihop mig med.

Gymnasiet. Hitills den värsta och den bästa perioden i mitt liv. Nu är det dags att ta studenten och att sluta gå i en klass och att ta ansvar och välja vad man skall göra med livet och annat jobbigt. Skitkul. Så roligt och så jobbigt. Jag ser fram emot framtiden väldigt mycket. Jag gör verkligen det. Men såhär med facit i handen finns det nog ingenting jag velat göra annorlunda under de här tre åren. Kanske pluggat lite mer. Och det känns så jävla skönt. att jag ska få stå där på fredag med mössan på huvudet och champangen i kroppen och skrika och vara bara så jävla glad över att jag fått uppleva det här. Gymnasiet. Skolgången. Med allt jobbigt det fört med sig, som utvecklat mig, och allt helt jävla fantastiskt det fört med sig som format mig.

Slappardag

Igår shoppade vi som sagt hela dagen. Tänkte lägga upp vad jag köpte senare. Kan inte minnas senast jag bara slappade en hel dag så det tänker jag göra idag. Typ ta en långdusch med alla möjliga olika hemmabehandlingar i hopp om att man blir människa lagom till studenten. Ikväll är det vårruset också! Ska bli spännande, jag har tränat väldigt mycket den senaste tiden men ingen löpning överhuvudtaget så förväntar mig inte direkt att vinna. Men kul grej. Vi är ett helt gäng som springer, förutom mig och Joanna är det Linnéa, Amanda, Emelie, Miranda, Ina och Agnes. Sedan bjussar vårruset på picknick. Orka vad nice!?
Igår bokade jag även Skottland! Ska åka dit i några dagar med Macleodarna och bara chillar runt, dricka starbucks och hänga med mormor Macleod. Shoppa också. Shoppa en hel del. Har spanat in en barbourjacka jag vill köpa, har inte sett den i Sverige så tänkte se om den finns där borta. Hur snygg är den inte? Tänk er denna i svart till hösten, med ett par bruna skinnstövlar och mörkblå jeans.
Har också spanat in den här, med lite fler fickor....

Tisdagstradition

Godmorgon!
Jag har druckit två koppar svart kaffe och håller på att knyta skorna! Ska ta cykeln till sara och därifrån blir de morgonpromenad! Börjar bli en vana med våra tisdagsmornar, supermys!


Citronvatten

Sitter och läser lite bloggar med en kopp varmt citronvatten, bra avslut på dagen. Mötte upp Gabbi efter middagen, vi tog en skön promenad och pratade om studenten! Sedan körde jag ett kort cirkelpass hemma. Blir nog samma på onsdag fast tre gånger varvet. Bra övningar!

Fyllde på med en smoothie. Gjorde på; Ekologisk havremjölk, frysta jordgubbar & hallon samt en halv skopa proteinpulver.

Väldigt spontana egobilder från helgen. Speciellt den i spegeln. Man får göra så, ibland. Visst? Ja bra.

Joanna.


Jag och min cykel

Vilken bra dag det blev! Sov ut imorse, så länge att jag försov mig och fick skynda mig upp. Slängde i mig frukost, på med kläder och iväg till naprapaten. Efter besöket där åkte jag hem, duschade, fixa mig och åkte in till staden. Sedan har dagen spenderats där, med härliga vänner och spring i massa butiker. Mötte upp Pappa på vägen hem, blev ett besök i Sickla...

Frida och hennes nya vän i bakgrunden. Kul att jag läste här under att Frida skulle in till stan för att köpa skor. Haha, tror att skor var det enda hon inte kom hem med! Haha åh älskade vän.

Jag lyckades få med mig en del jag också.

Vi skulle kika på cyklar, och då bara fanns den där. Min nya älskling. Fick den av Pappa i tidig studentpresent. Så nu lär ni få höra "jag och min cykel" hehe.

bra dag helt enkelt, så nöjd. Kärlek.

Joanna.


Frukost

Börjar veckan såhär + en stor flaska vatten. Älskar livet idag. Fråga inte om den frusna celsiusen. Jag kan tydligen efter två glas vin se skillnad på ett kylskåp och en frys. Förstår ni då hur det kommer bli på studenten. Tårtan i garderoben. Nu har vi alla även lärt oss att lägger man kolsyra i frysen spricker burken.
Frida


Staden

Snart ska jag lägga upp min frukost. Efter en helg full av unnande är det åter dags att ta tag i kosten, och träningen. Åker nu in till staden för att shoppa skor till studenten. 


Söndagsvin

Ikväll unnar jag mig söndagsrosé på Snaps i goda vänners lag.


Min mors dag

Den 27 maj. Mors dag. Det finns otroligt mycket att säga om min mamma. Hon har gått igenom mycket, och är en otroligt stark och fin människa. Jag och min mamma har många gånger haft skilda meningar om saker och ting. Å andra sidan finns det ingen annan som lyssnat, stöttat och visat kärlek som min mamma. Hon visar alltid kärlek på sitt sätt. Hon är helt enkelt bäst. Älskade fina mamma.

Joanna.


En söndag

Hade en väldigt oklar kväll igår, bjuder på bilder vid tillfälle! Började ute i Hästhagen med härliga människor! Vid tolv cyklade jag hem till Sara och hängde med henne och hennes vänner några timmar. Annars hade helgen bjudit på lite lugn, lite träning, ganska ostrukturerad mat. Typ livet.
Imorgon ska jag tränatränaträna och träffa naprapaten igen!

Joanna.

Kurvor

Även om ni kämpar för att förändra er kropp så snälla, stanna ibland upp och posa lite i spegeln. Uppskatta det fina ni har och unna er att känna er sexiga. Kroppen kommer att sitta där hela livet, tränad som otränad, och att hitta sina favoriter med den gör ganska mycket för självkänslan. Kan inte låta bli att vara lycklig över att jag föddes som tjej, med alla former och vackra kroppsdelar det medför. Män kan vara fruktansvärt sexiga, men det finns ingenting vackrare än kvinnor. Smala, kurviga, långa korta det spelar egentligen ingen roll. Allting är fint i sig och har sin charm. Eftersom att jag är byggd kurvig, med breda höfter och rumpa är det svårt för mig att inspireras av väldigt smala tjejer. Någonting jag insåg för många år sedan är att jag aldrig kommer att väga 49 kilo, vara 170 eller ha storlek 24 i jeans. Jag kan inte gå utan BH i mina klänningar och toppar, eller ha freebras och annat som man ibland önskar. Det är inte snyggt på mig. Jag önskar ibland att jag hade mindre bröst så att jag kunde ha urringade tröjor utan att det skulle se vulgärt ut. Dock får jag skitsnygg jeansrumpa i mina favoritjeans och kan ha hur höga klackar jag vill, utan att känna mig fel eller oroa mig. Mitt hetaste tips till er som har problem med att känna er snygga är att hitta er kroppsform, acceptera den och börja älska den, och jobba på de positiva delar man har så att de blir ännu snyggare. Med eller utan tuttar. De kommer inte bli större för att man lägger ned tid på att hata dem.
Frida

Söndagslunch

Jag har jobbat hela morgonen, köpte nu en egenplocksallad på Ica och tänkte luncha den innan båtmåleriet börjar. Keso, kyckling ocholika sorters bönor är huvudingredienserna.


Helt euforisk och lite mors dag

Åh vad kul! Äntligen Sverige! Avslutar den ultimata eurovisionkvällen med att ställa fram dessa i köket. Kommer ha åkt till jobbet när mamma vaknar, så jag hoppas hon blir glad. Min mamma är den vettigaste, starkaste kvinnan jag känner. Så självsäker och fantastisk. Hon är värd allt bra i livet.


Ni missar väl inte Eurovision song contest?


Dagens

Dagens outfits en solig lördag som denna. Gissa aktiviteter, liksom


Istället för läsk

När jag vill "festa till det" men inte dricka min älskade pepsi Max men inte heller vatten är Lokas nya mash-ups perfekta! Min favorit är denna, smakar verkligen lakrits.


Lördag, morgon

Hej!
Igår hade jag en döskön dag! Avslutades med häng hos gabbi på eftermiddan och kvällen. När de andra skulle ut drog jag vidare till sara. Hängde med mina fina människor, åt glass och bara va! Somnade där så är på väg hem nuu (hatar att ha sömnproblem). Ska byta om till träningskläder och sedan ta en joggingtur innan frukost!


Shorts

Inviger förra årets shorts idag och glider iväg till jobbet. Stod och tog sånna här bilder: 


När jag hittade den här. Man ba lek inte fashion.
Frida

K-L-A-R

Jag har skickat in mina två sista uppsatser. Plugget är förmodligen över. Känns helt sjukt. Om en vecka är vi i skolan, i vita klänningar och mössor. Var uppe rätt tidigt imorse, skrev klart, läste igenom och klunkade kaffe. Sedan tog jag en PW och körde lite styrka. Nu ska jag byta om och lägga mig i solen och chilla. Bara göra ingenting.

Joanna.


Vila i solen

Idag blir det vilodag i solen, jobb och sedan party. Till Brunch blev det en smoothie gjord på proteinpulver, turkisk yoghurt och frysta hallon samt lite, lite Stevia. Hur gott!?
Idag är det en liten jävla vecka kvar till studenten så lite färg måste man ju börja fånga.


Dagens träning

Såhär död är jag efter dagens träning. Tidigare imorse körde jag ett eget core-pass på altanen, med inslag av rumpa. Sedan åkte jag till gymmet och pumpade med maxvikter! Nu ska jag äta finmiddag och njuta av solkvällen. Bild nr. 2 är från gårdagens grillning vid en sjö. Livet, mina vänner. Livet.
Frida


Sol och träning

Låg ute i solen någon timme, och bytte sedan bikinin till träningsshorts och linne och drog ut på en runda. Blev en blandning av PW och jogg i solen! Nu är jag hemma och laddar om, ska dra iväg och köra Cardio och Spinning! Sen blir till att skynda hem för att äta Sushi och plugga vidare!


Ladda

Borde verkligen bli Matfotograf! Laddar inför träningen med ris, kött, broccoli och tzatsiki!


Plugg

Ledsen för att det blivit en pluggblogg men jag har två inlämningar som jag ska skicka in idag, sedan är gymnasiet done and done. Den känslan. I eftermiddag tänkte jag köra dubbla pass på gymmet för att fira.


Torsdag

Godmorgon!
Jag var uppe tidigt imorse för att fixa en del saker! Nu är jag hemma igen och skriver på mitt arbete. Om en stund ska jag byta om till bikini och lägga mig i solen, blir till att jobba lite på brännan och läsa i solen, som paus från plugget!
Ikväll blir det träning!



Ni glömmer väl inte dricka vatten? Lägg in vattenflaskan i frysen en stund innan, så blir vattnet perfekt! Det sägs att vi förbränner fler kalorier om vi dricker vårt vatten iskallt...

Joanna.

Thaiboxning

Laddade inför träningen med kött, bokstavligt talat, och körde min vanliga shakebanan-återhämtning efter ett fett thaiboxningspass. Mitt proteinpulver är snart slut så överväger att ta mitt pick och pack (=pengar) och inhandla nytt. Det väger mellan några olika just nu. Vad har ni för proteinpulver? Vad kör ni för återhämtning efter träningen?
Ikväll blir det grillning med mina bröder vid en sjö, men först vara tränare. Terminens näst sista träning. Men ärligt hörrni. Pulver för återhämtning?
Frida


Knäckebröd och proteinbollar

Gjorde som sagt eget knäckebröd och proteinbollar här om dagen, här kommer resultatet i bilder;


Proteinbollar gjorda på endast naturella ingredienser. Självklart inget socker eller annat sötningsmedel tillsatt. De är rika på protein. Jag rullade dom i kokosflingor, för att de skulle se lite bättre ut.


Kolhydratsfritt knäckebröd!

 

Har haft en grym dag! Har hunnit fixa pass och shoppat en del också. Nu sitter jag och skriver på min uppsats. Tog en vilodag från träningen, min kropp behövde de!

 

Joanna.


excuses


Välkommen till vår hundblogg

Har softat med Max (min kungspudel) hela dagen här hemma. Varvat plugg, solning och kasta pinne i trädgården. Försökte ha ett litet kastapinnephotoshoot med positiva resultat. Ha ha. Nu skall han och jag gå på promenad innan jag kör lunch och fortsatta pluggframgångar.


Godmorgon onsdag

Börjar dagen med osötad müsli och Keso. Frida


En vanlig dag

Vi har vart lediga de senaste tisdagarna då Matte C äntligen är över! Därför spenderade vi ännu en fin tisdag med plugg, sol och prat om livet. Supermys. Jag duschade och bytte om på gymmet och sedan promenerade jag med min packning hem till Gabbi. Tog 45 minuter, rätt bra! Sedan åkte vi ut till Frida på värmdö.  Är ändå rätt nöjd då jag fått en del plugg gjort! På fredag är sista dagen för inlämningar, nervöst.

Halvlökig bild från imorse efter passet

Lättar upp lite att ha dessa i väskan en sån här solig dag <3

Hehe.

image description

Bild från mösspåtagningen. Inte långt kvar nu!

 

Nu ska jag skriva en stund till och sedan ta en lugn promenad. Ska försöka gå och lägga mig ganska tidigt, och ta lite sovmorgon imorgon, känner att min kropp behöver sömn!

Joanna.

Morgonträning

Hej!
Imorse vad jag uppe vid 06.00 för att dra och träna. Slängde på mig tränignskläder och gjorde en lätt frukost. När jag ska träna hårt så tidigt är de viktigt med en bra frukost som innehåller bra kolhydrater, protein och fett. Jag gjorde en proteingröt idag!





Jag blandar; 1/2 dl fibergryn, en tsk krossade linfrön, kanel och ett rått ägg. Sedan blandar jag ihop allt och kör de i micron i en och en halv minut. Jag åt de idag med en kvarts banan, naturell soyamjölk och kaffe med lite mjölk i. Detta är ett bra tips när man vill ha frukost snabbt och inte hinner koka ett ägg!

Joanna.

Stressladsning

Väntade på middagen när vi blev tvungna att dra tidigare till boxningsklubben så sitter just nu utanför och väntar. Hade bara elva kronor åt att tillgodose mig med mat så jag investerade i en mellanmjölk och ett äpple. Panikladdning.
Frida


Ladda inför träning

Har solat, pluggat och myst med flickorna hela dagen. Om några timmar blir det boxningsträning.


Däck

Totaldäckade igår när jag kommit hem från att vara tränare, efter en kvällssmoothie. Idag vaknade jag och åt ännu en smoothie med ett ägg, röjde lite och nu laddar jag för att tjejerna kommer hit. Vi ska börja dagen med solning och avsluta den med plugg. Ikväll blir det förhoppningsvis boxning! Så taggad, men har fått en förkylningsblåsa i halsen. Orkar inte bry mig längre. Eftersom att vila mig frisk har varit utan framgång byter jag nu taktik; träna mig frisk.


Natt

Klockan är bara kvart i tio, men jag ska packa ihop de sista inför imorgon och sedan försöka sova. Imorgon ringer klockan 06.00, ska köra dubbla styrkepass! Dagen ska sedan spenderas hos Frida, plugg och solning står på schemat!
Imorgon ska jag även lägga ut bilder och resultatet av min "bakning" samt ett grymt tips på en proteinrik frukost som går snabbt att laga!

Joanna.


Producerar

Efter en bestående av extremt lite sömn släpade jag mig till naprapaten imorse. Det gick bra. Efter det drog jag till skolan, gjorde klart lite rester och efter lunch och en sväng i sickla med brudarna fick jag skjuts hem av fina Gabbi. Försökte ta en powernap, och sedan kom pappa och hämtade upp mig. Vi åkte och storhandlade. Händer aldrig i vår familj haha.
Sen dess har jag hunnit träna mage + kondition i form av intervaller av löpning med tyngder. Jag har även gjort egna mellanmålsbars/bollar och knäckebröd. Vilken satsare man är. Återkommer självklart med resultat.

 

Joanna.


Tipsa era bästa träningsbloggar!

VILKA ÄR ERA FAVORITTRÄNINGSBLOGGAR?
Bidra till motivationen, så postar vi våra favoriter imorgon!



Veckans träning

Min planering för den här veckans träning, om förkylningen väljer att lägga sig. Är sådär jobbigt taggad på den här träningsveckan:
Måndag: Vila
Tisdag: Boxning
Onsdag: Thaiboxning
Torsdag: Boxning / Spinning&Bodypump
Fredag: Springa minst 5km utomhus
Lördag: Thaiboxning
Söndag: Bodypump & Spinning

Frida

Veckans träning

Som sagt är det all in som gäller denna vecka. Jag har försökt planera veckans träning så att jag ska kunna maxa. Fokus blir kring pulshöjande träning och övningar. Självklart är träningen viktig, men kommer verkligen att dokumentera min kost då den är A och O.

Måndag: Magträning 20 minuter + konditionspromenad 40 minuter, med tyngder.

Tisdag: Core + egen styrka med fokus på underkropp. Långpromenad.

Onsdag: Morgonrusher i terrängbacke * 3 + lugn promenad.

Torsdag: Spinning 60 min

Fredag: Morgonpromenad. Cx worx + 300 kcal crosstrainer

Lördag: Cirkelträning 60 min

Söndag: Aktiv vila.

Joanna.

DeffARN

Fram till studenten blir min kost något annorlunda än vad de varit den senaste tiden. Skall försöka äta lite mer deffaktigt, har byggt nu i några veckor med bra resultat men på studenten vill jag känna mig så tight det bara går. Därför skall jag plocka bort delar av kolhydraterna, speciellt under slutet av dagarna, och sikta in mig på mer protein. Förhoppningsvis är jag frisk nog att köra massor av boxning i veckan. Det finns ingenting som ger en så fet självförtroendeboost som att träna hårt. Frida

This is art

Utvärdering träningsplanering

Måndag: Styrketräning (men med hög puls) på gymmet.
Körde nästan en timme kondition och lite styrketräning.
Tisdag: Boxning
Sjukt givande boxningspass vilket bidrog till redig träningsvärk i armarna.
Onsdag: Vilodag
Här började jag bli riktigt förkyld.
Torsdag: Boxning
Blev inte av, mådde alldeles för dåligt.
Fredag: Kondition
Blev inte av, sjuk.
Lördag: Thaiboxning
Blev inte av, sjuk.
Söndag: Spinning + pump
Blev inte av, sjuk.


Jag avskyr verkligen att vara sjuk men det gäller att lyssna på kroppen. Ber till gud att det är bättre tills imorgon, isådanafall ska jag börja röra på mig igen. Det finns ingenting värre än att vara sjuk när man verkligen har motivationen på topp. Sväljer nu en vitlöksklyfta och några koppar te.
Frida

Shortsväder

Det är grymt väder idag! Första gången jag bär shorts, i Sverige i år! Morgonrundan imorse gick topp! Idag har jag också fixat i ordning i mitt rum ordentligt, chillat i solen, inhandlat lite saker och klippt gräset! Jag har aldrig kört gräsklipparen förut, någon gång måste ju vara den första, hehe.

Skulle ta en bild under morgonrundan...

Dagens mellanmål: 1/2 dl Keso + 1/3 banan.

Nu ska jag göra en hårinpackning och sedan sätta igång med plugget!

Joanna.

Gårdagskvällen

Såhär såg gårdagskvällen ut. Sommarmiddag utomhus och dans halva natten. Som det ska vara.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Go to the gym


Långhelg

Den här helgen har inte varit bra för kosten eller träningen någonstans. Chips, popcorn och igår också alkohol! Så precis som jag såg att Joanna tänkte köra så planerar jag också en allinvecka! Sista veckan innan studenten, det blir träning varje dag om sjukdomen tillåter samt väldigt noga mat! Taggad till femtiotusen! När jag kommer hem blir det bilder från igår.


All in

Godmorgon!
Laddar just nu med en kopp kaffe. Har bestämt mig för att ta en vecka nu och köra all in. Är alltid noga med kosten i grund och botten, men med plats för undantag när jag vill. Nu ska jag ta bara en vecka som ska innehålla ett skräddarsytt kost samt träningschema. Jag är supertaggad, trots att det kommer bli ganska stressigt med tanke på att det här är sista veckan för inlämingar i skolan! Får uppdatera här dagligen om hur det går?



Nu kör vi! Först ut är en ordentlig morgonrunda med blandade intervaller!

Joanna.

Amino drink

I torsdags körde jag som sagt ett styrkepass. Jag är noga med återhämtningen, men gillar att variera mig så i tordags prövade jag en ny dryck! Blev en nyhet som heter Amino drink. Jag tog den istället för en proteinshake, men den innehåller ungefär samma mängde kalorier och protein. Måste säga att den smakade grymt bra! Helt klart värd att testa!


 

Joanna.


Grym helg!

Har som sagt haft en grym helg! Nu är jag hemma igen, så tänkte bjuda på lite bilder;










Har hunnit med massor av träning, av olika slag, hängt med min fina famijl och släkt, ätit god mat och bara varit. Västkusten är ett av världens finaste ställen.

Joanna.


Äpplen med jordnötssmör

Såg en av mina hälsoinstagramare lägga upp en bild på äpplen med jordnötssmör så jag var tvungen att smaka! Ganska gott, mättande, men man måste vekligen vara sugen på det.


Flyga drake

Hej!
Jag har en grym helg på landet!
Igår började jag dagen med ett kombinerat pass med kondition, styrka och promenad. Sedan bjöd dagen på en tur upp i berget, massa cykling, promenader, läsning i solen och så flög i drake! Blåste otroligt mycke så vi köpte drakar och flög på en äng, haha! Kul att få vara lite barn igen, men de va rätt svårt!
Nu laddar jag inför en tur med morgonjogg, sedan får vi se vad vi gör idag! Ryktas om att bada...i havet!
Vi hörs lite senare, i eftermiddag åker jag hem så då blir de uppdatering i vanlig ordning!


Morgonjobb

Jobbar öppning denna lärdagsmorgon! Åt redigt med Wasabi igår till sushin innan jag gick på bio och tröståt popcorn, så idag har förkylningen släppt lite. Men inte helt, blir fortfarande träningsvila veckan ut.


Mellis!

I brist på inspiration (läs: pengar) fick dagens mellanmål efter jobbet bli blåbärsmjölk och ett äpple. Laddar inför sushimiddag.


-10

Har dragit på mig årets förkylning. Legat hemma och ätit soppa hela förmiddagen! Perfekt förkylningsmat. Kalorisnålt och varmt. Ingen träning för mig idag. Mätte mig även imorse. -10 cm i midjan! Woho!


Kolhydratsfri glass

Min glassfavorit i sommar kommer helt klart vara denna. Kolhydratsfri glass från Alvestaglass! Inte lika mycket socker som i vanlig glass. Försökte ta en bild på näringsinnehållet och med kom mina chokladfingeravtryck, ha ha.


Landet.

Hej! Haft fullt upp så uppdateringen har fått lida! Igår körde jag ett väldigt bra styrkepass på gymmet med fokus på hela kroppen, men främst ben!
Sen drog jag hem, packade ihop och så körde vi mot landet! Kom hit sent inatt. Imorse tog jag igen all förlorat sömn och sen klädde jag på mig och drog fram cykeln! Cyklade runt en bra stund som morgonträning, skönt att röra på sig efter bilåkandet!
Ska försöka uppdatera med bilder sen från pappas Ipad, eftersom min telefon inte vill ladda upp bilder!
Nu ska jag ta en promenad med farmor och farfar, och sedan köra kondition!
Ikväll blir de middag med härliga människor!
Joanna.


Sjukhelg

Vaknade hos Linnéa imorse efter en nykter partynatt, jobbade några timmar och nu ska jag hem och sova. Oklart om det är feber eller allmän utmattning, men snoret rinner och jag har missat alldeles för mycket kvalitetstid med min säng den senaste veckan. När jag kommer hem ska jag blogga om min nya favorit, kolhydratsfri glass!


Onsdag

Idag är min vilodag från träningen. Efter skolan blir det jobb i fem timmar, sedan mer jobb som tränare och ikväll blir det skiva. Inte så mycket vila, egentligen. Till frukost blev det yoghurt med bär och nötter, och till lunch en åttabitars sushi. Man måste fylla på om man ska orka.


Vila

Mitt bästa tips till er som tränar mycket men känner att ni inte ser resultat; vila. Det är under vilan musklerna får bygga upp sig och återhämta sig. Det är i princip lönlöst att träna samma muskelgrupp två dagar i rad. Planera in era vilodagar väl och se till att de händer. Det är precis lika viktigt att vila musklerna som att träna dem.
Frida


Tidig morgon

Godmorgon!
Förlåt för den dåliga uppdateringen igår, pluggade hela kvällen! Har knappt sovit alls inatt men trots de är jag ute på morgonträning! Klockan är 07.10, blir en lagom lång och jobbig runda för att sen skynda tillbaka hem och iväg till skolan!
Vi hörs senare.
Joanna.


Plugg och box

Har suttit framför datorn och levererat skola hela dagen, om man inte räknar med morgonpromenaden. Övervägde att åka hem och dö men huvudvärken är antagligen på grund av stillasittande så åkte till klubben och tänkte köra boxning. Har bara kört thaiboxning hitills så det ska bli skitkul. Behöver verkligen röra på mig. Och behöver verkligen köpa nya boxningshandskar.
Frida


Grekland

Igår lagade mamma moussaka till middag på min begäran. Mycket bra. Supergott. Vi gjorde en Moussaka med köttfärs, men ofta äter man den vegetarisk också. Fick mig att längta ännu mer till Grekland, där blir det riktig Moussaka.

Efter midsommar åker jag, mamma och hennes vän till Samos. Så otroligt härligt. En studentpresent från mamma till mig. Jag har världens finaste mamma.


Student 2012

Det är inte bara studentformen som måste förbättras, det är också de sista uppgifterna att lämna in. Idag har vi pluggorgie hemma hos vår vän Gabriella, vi har laddat upp med Avokadokycklingwraps och cola zero. Kommer sakna våra lärares fantastiskt formella instruktionsdokument. 


Efterlysning

Okej mina vänner nu lägger jag ut en efterlysning. Igår gick jag runt i fyra butiker och letade efter denna produkt. Idag har jag vart inne i en stor butik, och den finns inte!

Så någon som vet? Var är keson? Slut? Slutat tillverkas? TELL ME.

Joanna.


Frukost

Snart ska jag promenera ca fem kilometer dit Gabbie ska hämta mig. Sedan blir det pluggdag hemma hos henne!
Min frukost ser ut ganska som vanligt. Ska jag röra på mig blir det mer kolhydrater och ska jag sitta still plockar jag ofta bort knäckebrödet. Idag när jag t ex både ska röra på mig och sedan plugga är det jätteviktigt för mig att hela tiden hålla hjärnan och kroppen igång.
Frida


Ägg

Efter en fartfylld dag är jag äntligen hemma. Skulle ha partat loss på en skiva, men mitt magont tog över så nu sitter jag här hemma med mitt kvällsmål, bestående av kokt ägg samt ett knäckebröd med skinka på. Älskar att äta frukost på kvällen.
Frida


Löpning+gång

Måndag idag, och på schemat stod kondition. Jag bestämde mig för att ge mig ut och springa, det var ett tag sen och jag ville se hur det fungerade med knäna.

Började med en joggintur i stadigt, ganska lugnt tempo. Gick helt okej, kände dock inte att jag kunde ge allt trots att jag kände de där "flytet". Tyvärr började knäna göra ont efter några km, och turen blev lite kortare än tänkt. Här är iaf en bild på min runkeeper för dagens springtur.

Efter springturen promenerade jag samma runda. Har börjat med de på senare tid, avsluta en springrunda med en promenad. Fungerar bra för mig! Jag tar alltid med mig en extra tröja som jag sätter på mig när jag sprungit klart, så kroppen inte kyls ner när man är svettig. Här är min runkeeper över promenaden, inklusive sträckan tillbaka hem.

Träffade på dessa på vägen hem. Var tvungen att stanna och hälsa och fota. De ville gärna vara med i bloggen.

 

Det var dagens träning! Som sagt helt okej men det är otroligt tråkigt att löpningen inte går som jag vill. Älskar att springa, och det är så synd att jag är så begränsad nu. Men de blir ju bättre och bättre!
Bilderna är som sagt på min runkeeper, eller loggen jag förde med hjälp av appen. Laddade hem den till telefonen förra veckan, tycker den fungerar sådär. Men ganska kul att ha med!

Joanna.



Veckans träningsplanering

Dags att uppdatera hur min vecka kommer se ut träningsmässigt, ungefär!

Måndag: Konditionsträning, löpning + promenad.

Tisdag: Lång morgonpromenad. Styrketräning med fokus på ben.

Onsdag: Löpning + Core morgonträning, eventuellt powerwalk också.

Torsdag: Morgonpromenad. Kanske simning.

Fredag: Löpning morgon på strand och i terräng. Styrka.

Lördag: "Klättring" i bergen på landet som morgonträning.

Söndag: Kondition / promenad / vila.

Måndag, tisdag och onsdag blir nog precis som tänkt men resten av veckan får vi se. Tror att all träning jag planerat kommer att bli av, om inte mer men vet inte riktigt konkret när den kommer att bli av.

Joanna.




Sorry bloggen kan inte prata nu

Värmer upp.
Frida


Uppladdning

Kände mig seg och mätt men behöver ändå ladda upp mig inför träningen som sker om ungefär en timme. Så jag köpte en Very Berry på Naked Juice bar med proteinkick (15 g proteinpulver). Inte så "tungt" men ändå skön energi. Nöd-energi.
Frida


Mellanmål

Påfyllning såhär under skoldagen, det gäller att hålla energin jämn så att man kan leverera på seminariet och samtidigt inte vara döhungrig när skolan är över.
Frida


Snabbmat

Idag var jag hos naprapaten, gjorde behandligen och sen var jag klar där! Den heter störvåg och man kan läsa om det HÄR om man är intresserad. Efter de vandrade jag tillbaka till skolan. Eftersom jag missade lunchen fick jag köpa med mig något på vägen. Det fick bli en typ av snabbmat men ett nyttigare alternativ!


Köpte en Vitamin Water. Älskar att det står i tidningarna var och varannan dag om det "hemliga sockret" i vitamindryckerna. Det står klart och tydligt på flaskan att drycken innehåller socker. Synd är de, men jag köper dom ganska sällan, mest för att den är bra att fylla på med vatten sen! Perfekt storlek på flaskan, haha!


Naturell kesella med torkad frukt och naturella nötter + en banan.

 

Joanna.



Caramel Macchiato

Unnade mig att smaka denna idag, Starbucks har börjat sälja på Ica... Supergod, men väldigt mycket socker.


Måndag

Måndag morgon. Alltid lika omtyckt. Sov cirka fem timmar inatt, så är rätt trött. Sitter i skolan och skriver på en uppsats i psykologi. Om en timma ska jag promenera till naprapaten. Ikväll eller i eftermiddag ska jag köra kondition av något slag. Löpning eller spinning. Ska försöka lägga ut mitt träningschema för veckan senare. Kommer se lite annorlunda ut då jag åker till landet på onsdag. Lär bli mycket träning där också, vet bara inte riktigt vad för någon än! Längtar dit så jag dör lite. Ska bli så skönt att komma dit. 



Bilder från Google.



Joanna.

Veckans träningsplanering

Träningsplaneringen för den här veckan ser ut följande:
Måndag: Styrketräning (men med hög puls) på gymmet
Tisdag: Boxning
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Boxning
Fredag: Konditionsträning (löpning ute alternativt pass på gymmet)
Lördag:Thaiboxning
Söndag: Bodypump + spinning


Frida

Krönika

Läste en krönika idag om träning och dieter i Hälsa & Fitness. Den var så bra. Synd att jag inte har en scanner, då hade jag kunnat lägga in hela här. Fotade slutet, för det kändes så typiskt på något sett. Tror många känner igen sig lite;


Joanna.

Utvärdering av träningsplaneringen

Det är söndag och dags för utvärdering av träningsplaneringen jag gjorde i måndags.

Måndag: Fys inklusive drygt 3 km jogging. Sammanlagt 90 minuter.
Körde fys med Frida, väldigt roligt!
Tisdag: Powerwalk morgon, drygt en timma. I övrigt vila.
Powerwalken blev av, tog även en på under kvällen med armvikter.
Onsdag: 8 km löpning i terräng + 8 km gång i terräng.
Blev ingen terränglöpning pga besökter hos naprapaten samt vädret. Istället körde jag ett funktionellt styrkepass och tog en lång promenad.
Torsdag: Morgonpromenad + yoga.
Morgonpromenaden blev 7,5 km och yogan blev också av.
Fredag: Morgonpromenad samt styrkepass. Träna igenom hela kroppen. Plus transportgång.
Tog en lite kortare morgonpromenad med vikter. Körde ett grymt styrkepass! Transsportgång blev de också.
Lördag: Hinderbana.
Hinderbanan ställde vi in pga regnet.
Söndag: Vila + lätta promenader.
Tog en lång morgonpromenad med Sara. Skulle gärna kört löpning men blir svårt att hinna med.

Så har veckans träning sett ut för min del. Ganska nöjd men skulle gärna kört mer kondition. Får se hur jag lägger upp nästa veckans träning, kommer kanske se lite annorlunda ut!

Joanna.

Banan + Ägg

Åt bananplättar idag. Brukar göra smeten till en enda stor pannkaka, men idag blev de plättar.

Bananplättar (gjorda på banan + ägg) som jag åt med keso och resten av bananen. Har kärat ner mig i kombinationen banan + keso. Love.

Joanna.


Utvärdering veckans träningsplanering

Här kommer utfallet för träningsplaneringen jag lade upp tidigare i veckan;

Måndag: Fys (boxningsklubben)!
Tisdag: Bodypump Blev en vilodag, halsontet tog över!
Onsdag: Thaiboxning/Kondition/vilodag; Blev en vilodag!
Torsdag: Styrketräning på gymmet; Bodypump och Cxworks!
Fredag: Vilodag; 45 min kondition+ styrka på gymmet
Lördag: Hinderbana, thaiboxträning; Bodypump& thaiboxning
Söndag: Bodypump och spinning Långpromenad, Core och Yoga!
Bra träningsvecka! Mina vilodagar fick komma efter varandra då jag blev oplanerat sjuk men annars har jag kört på rätt bra. Planeringen för kommande vecka kommer imorgon och Joannas utvärdering av henns planering senare idag.
Gårdagens träning när jag och Linnéa sparrades lite.
Frida

Pluggsöndag

Promenaden på ganska exakt sex kilometer var viktig för huvudet, nu sitter jag här med alla tankar rensade och de sju sista uppgifterna att göra på hela gymnasietiden (blev precis klar med en, gick ned från åtta till sju). Två helger kvar. Klarade jag matteprovet, vilket jag inte alls vet om jag gjorde, är det sex uppgifter. Har iallafall skrivit upp dem på en lapp och planerar att stryka en efter en i takt med att jag blir färdig. Som en ritual. När jag är helt klar tänker jag sedan hälla tändvätska över hela blocket, slänga dit en tändsticka och låta gymnasieplugget brinna i helvetet och sjunga segersången. Kan filma åt er om ni vill. Mycket bra låt.
Sedan funderar jag på om jag ska ska köra Activiospinning och Yoga, skulle behöva andas lite, men det är också snacka om att vi skall putsa på båten. Så vi får se.
Kaffe, listan och ett smile. Lets do this.

Morgonpromenad i solen

Imorse var jag trött, men tack vare Sara kom jag ändå upp i tid. Vi tog en lång morgonpromenad i nyckelviken med solen som sken. Superhärligt. Det var verkligen roligt att få sällskap under morgonrundan, och Sara och jag hann prata igenom massa viktigt. Bra tid med en mycket bra vän.
När jag kom hem gjorde jag i ordning frukost.



Kesella med osötad musli från risenta, krossade linfrön, två torkade hackade aprikoser, färska blåbär och kaffe med lite mjölk i till det.

Ni kanske kan lista ut vid de här laget vad jag ska göra nu, hehe.
Joanna.

Middag?

Godmorgon! Satt uppe halva natten och bara körde på med plugget. Insåg under kvällen att jag behövde få i mig något, så slängde ihop ett annorlunda middagsalternativ.


Mixade ihop en egen hummus av: Kikärtor, olivolja, persilja, citron och kryddor. Till det hade jag morötter och grön paprika. Drack mängder av kaffe och grönt tea för att hålla mig fokuserad!

Joanna.


Morgonpromenad

Godmorgon söndag! Vaknade och hoppade i solglasögonen och gav mig ut på promenad i solen. Snart är jag hemma, då skall jag äta brakfrukost.


Joanna Ling. Jag älskar dig för att;

För att det aldrig handlar om att hävda sin plats i ett hjärta. För att det handlar om att veta att det är ärligt och veta att när det gäller, då finns man där. För att du är just du. Och för att jag är jag och för att vänskapen mellan oss aldrig har varit starkare. För att det aldrig blir komplicerat och för att vi kan skratta högst av alla och gråta mest av alla. För att du sett sidor av mig inte många har sett och ändå älskar mig. För att jag sett sidor av dig. För att du vet och för att jag vet och för att det aldrig behöver förklaras, vara jobbigt eller uppmärksamhetskrävande. För att du är en av mina bästa vänner och för att det är så. Det bara är så. Det bara blivit så, av så många anledningar, och för att jag är den lyckligaste som haft dig i mitt liv. De senaste åren, men speciellt de senaste året. För att vi aldrig tagit oss igenom det utan varandra. För att jag är dig evigt tacksam och för att vi var Jing och Jang samtidigt som vi satt ihop. För att du är viktig för mig. För att det inte ens går att förklara. Men du är så fantastiskt fin och jag älskar dig. 

Fotograf: Emma Bahrton Holm

Mjölk med 30% extra protein

Idag provade jag den nya mjölken. Helt klart godkänd! Den med blåbärssmaken var också god. En förpackning innehåller fem deciliter vilket är lite för mycket för mig att dricka på en gång, men perfekt att ta ett glas till frukost eller mellanmål om man är en mjölklover.
Frida


Hundmat Aka proteinkick

Ibland efter träningen när jag inte har någonting att äta brukar jag slänga i mig lite hundmat! Proteinrikt, utan onödiga tillsatser samt billigt.


Middag

Efter två hårda träningspass avslutar jag dagen med gott sällskap i form av vacker skapelse Linnéa, hundarna vi vaktar och mat.


Hälsa & Fitness

Nu är jag hemma igen, och redan fast i böckerna. Mamma och jag handlade ingredienser till en grym fruktsallad på vägen hem. Jag köpte även med mig min absolut favorit bland tidningarna. Hälsa & Fitness. Levererar alltid.

Skönt att bilden inte alls blev suddig!

Önskar att jag hade massa roligt att skriva, men eftersom jag bor i böckerna får jag höra av mig senare ikväll med en update och kanske lite bilder på den mat jag fått i mig!

Joanna.

Att vara död

Thaipasset avklarat. Någon kommer sova gott ikväll. Älskar att jag börjar få in lite teknik och att vi börjar få slå på varandra lite. Det blir så mycket mer en sport då.
Frida


Rond 2

Nu har jag laddat om efter pumpen med kyckling och bulgur, och det är dags för thaiboxningsträning! Fruktansvärt taggad.


Mina bästa kosttips

Mina bästa kosttips, till både dig som vill tappa och bygga, men framförallt hitta en livsstil som håller.
  • Ät små mål, ofta. När jag går ned i vikt äter jag minst sex mål per dag, innehållande 200-300 kcal. Ibland innehåller dem mer eller mindre kalorier beroende på hur mycket jag rör mig under dagen. Det gör att jag håller min förbränning uppe hela dagen, aldrig blir hungrig och därmed aldrig känner ett behov av att äta kopiösa mängder mat. Om jag planerar i början av dagen ungefär vilka tider, och vad jag ska äta finns det mindre utrymme för "fusk". Detta gör också att om jag vissa dagar vill unna mig, så gör jag det. Det är svårare att hålla kosten under skoldagar, då jag äter frukost vid sju och lunch vid elva. Då ser jag till att få i mig ett stadigare mål så att jag inte blir panikhungrig fram emot lunchen. Ett mål med mycket fett och protein i form av yoghurt och ägg till frukost mättar mer än endast smörgåsar, t ex. Överdriv inte med någonting, men underdriv inte heller. Jag är så fruktansvärt trött på alla LCHFare som promotar för att man skall leva ett liv fritt från kolhydrater, och att kolhydrater är en dödssynd som bör avrättas. Jag behöver kolhydrater för att leva. Ät alla näringsämnen i en mängd som känns bra och du kommer att förstå varför de heter just näringsämnen.
  • Tänk inte för mycket. Alltså, den här bloggen handlar väldigt mycket om träning och kost, men jag tror att det är viktigt ibland att bara inte bry sig. Det blir inte alltid som man tänkt sig, och ibland äter man en godis fast man har lovat sig själv att inte göra det. Att komma i form handlar så mycket om psykisk hälsa också och jag tror inte att ångest är vägen dit. Jag själv är fruktansvärt dålig på detta och har kunnat må dåligt i dagar för att jag ätit chips eller druckit alkohol men det är slut på det nu. Done is done, försök hålla dig ifrån det du inte vill äta på vardagar så gör det ingenting om du äter lite chips på fredagskvällen eller godis på lördagen.
  • Vatten. Jag vet inte hur mycket vatten jag dricker per dag, men det är viktigt att hela tiden hålla systemet igång och det hjälper vattnet till med. Innan träning, under träning, till måltider, på lektionen... jag har alltid en vattenflaska med mig. Det är inte bara hyn som mår bra, det är också hela kroppen och framförallt huvudet.
  • Dra ned på alkoholen. Det är så svårt att inte dricka nu i studenttider, och ännu svårare kommer det att bli i sommar. Är det inte studentskiva ska man stå på Snaps med ett glas vin i handen och det är underbart. Jag tycker verkligen att det är underbart att unna mig ett glas vin då och då, att stå med mina vänner och dansa, men det går faktiskt att göra utan alkohol också. Om du kör en rejäl fylla på lördagskvällen har kroppen fullt upp med att förbränna resterna av den att träningen nästa vecka inte alls ger samma resultat som den skulle ha gjort om du tog det lugnare. Jag försöker att planera när jag ska dricka och vara nykter, men framförallt dricka i måttliga mängder. Det är skillnad på ett eller två glas vitt och fem vodkaredbull!
Frida

Lördag

Hejhejhej. Lördagen är i full gång. Har pluggat hela morgonen ( blev som frida nämnt ingen hinderbana). Nu sitter jag i bilen på väg till mormor, ska hjälpa henne med ett par grejer och äta lunch där innan jag skyndar hem igen. Blir pluggpluggplugg resten av helgen, konstant. Supertrisst att inte hinna med annat, men de får se ut så här ett tag, så skönt när de är över!!
Vi hörs när jag är hemma igen!


Uppdelad frukost

Jag kan inte träna på morgonen utan att ha ätit innan, men vill fortfarande inte äta en ordentligt frukost då jag vill undvika håll och få i mig näring efter passet. Idag tog jag ett knäckebröd med ägg på innan passet, och sparade en banan och min proteinshake till efter. Då vet jag att ska jag ta det lugnt efter så håller jag mig mätt i några timmar. När jag kommer hem ska jag berätta om mina "hållpunkter" jag går efter när jag planerar min kost.
Frida (undrar hur många gånger jag lagt upp bild på min shaker vi det här laget.)


Godmorgon LÖRDAG!

Idag skulle vi ha kört hinderbana, men regnet smattrar emot rutan så det känns mindre lockande att kräla och klättra utomhus. Istället laddar jag för Body Pump! Har en skön träningsvärk i rumpan från igår, men annars har jag planer på att maxa bröst, biceps och rygg idag. Bra! Då kör vi!
Frida


Fredagkväll

Spenderar fredagskvällen med underbara fantastiska människor och godis.


Teori

Hej!
Körde ett tungt styrkepass på gymmet. Fick med hela kroppen och var helt slut efter. En del nya övningar, och nya vikter! Eftermiddagen har spenderats med Sara, vi har pluggat körkortsteori. I mängder. Nu behöver jag snart ny energi, pappa kom precis hem med Sushi. Najs.


Så här har det sett ut. Instängda med datorer, böcker och häften. Energi i form av kaffe, vatten och melon.

Joanna.

Före & efter

Bra pass! Fick inte i mig så mycket energi tidigare idag så tog en extra skopa proteinpulver och köpte en sinnessjukt stor banan så jag håller mig mätt till middagen. När jag gick ut från gymmet ropade receptionisten "Hejdå Frida!" känns bra att de kan mitt namn, ha ha. Förhoppningsvis är det för att de spanat in mina bicepcurls och bara MÅSTE ta reda på vad jag heter men möjligheten finns också att det är för att jag jämt glömmer gymkortet så att de får logga mig manuellt. Allra mest ber vi för att det är min blivandemaninstruktör som gått runt och spridit mitt namn. Och berättat hur söta barn vi ska få. Tre stycken. Tre stycken söta barn.
(Gammal bild)


Träna träna träna

Efter en förmiddag framför datorn kolhydratsladdade jag om med knäckebröd + skinka! Tänkte köra 45 minuter intervaller på crosstrainern följt av styrketräning med fokus på rumpa. Igår på Linnéas föreställning beslutade jag mig för att skaffa mig en latinorumpa! Adios amigos


Vattenskalle

Jag läser rätt många bloggar. Vissa dagligen och vissa då och då. Det händer att jag kikar in på Katrins blogg, men det har blivit allt mer sällan. Efter att ha läst det HÄR inlägget insåg jag varför. Människan är sjuk i huvudet. Verkar som vissa höll med mig, med tanke på de 200 kommentarerna. Man får hoppas på att hon skämtar, gör en parodi på sig själv.

Powersmoothie

Idag ska jag köra ett hårt styrkepass. Därför behöver jag ett bra mellanmål innan, och en bra återhämtning direkt efter. Eftersom jag vill ha variation, gjorde jag idag denna powersmoothie:


Den innehåller: Drygt en skopa proteinpulver, drygt två skopor vatten, en skopa mjölk, knappt en 1/2 dl fibergryn, en banan och ett par jordgubbar.



Jag mixar allt ordentligt och häller upp halva i ett glas och halva i en shake. Glaset ställer jag i kylen, och tar innan jag drar och tränar, och den andra hälften lägger jag i frysen. Sen tar jag den frysta shaken precis innan jag går, så hinner den tina under tiden jag tränar. Då är den perfekt kyld och uptinad när jag tränat klart!

Joanna.

Godmorgon mina solstrålar

Mådde lite sådär igår när det började bli natt så åkte hem tidigt. Skönt, för idag är jag pigg. Startade dagen med en stor frukost, kan inte leva ordentligt utan att äta någonting efter att jag vaknat, och satte mig sedan direkt och pluggade. Vi har de sista inlämningarna i allting nu inför sommaren så de sista veckorna tänkte jag lägga all energi på skolan och försöka att inte jobba så mycket. Efter skolan kommer jag att ha hur mycket tid som helst att softa och jobba. Senare idag skall jag iväg till gymmet, tänkte köra kondition och ben, vilket skall bli följt av jobb.
Nu blir det alltså stor kopp kaffe, och råplugg.

Kaffeee

Efter att ha lagt upp frukosttipset här under, ska jag nu ut på en morgonpromenad med vikter innan jag drar hem och äter frukost! Sitter just nu med en kopp svart kaffe och taggar till. Oftast äter jag ingenting innan jag går ut på morgonpromenad. Men om jag ska gå långt, eller åt dåligt kvällen innan tar jag något litet, som igår då det blev en halv banan och mjölk i kaffet. Nej nu ska jag ut!


Frukost?

Godmorgon. Jag är redan vaken trots att jag är ledig, har massor att göra idag.
Tänkte tipsa om en frukost. Äter ni frukost? Frukosten är ett av dagens viktigaste mål, och kan avgöra hur dagen kommer att bli både matmässigt och presationsmässigt! Så ät en bra frukost, och se till att den innehåller kolhydrater! Vi förbrukar dom under dagens gång!

Det här åt jag till frukost för ett par dagar sedan;



Malax limpa. Så god, väldigt fiberrik samt mjök och laktosfri! En skiva innehåller dessutom bara 54 kalorier.



På brödskivorna hade jag löskokta ägg och lite gurka. Till de drack jag svart kaffe och åt lite lättyoghurt med krossade linfrön. Jag struntade i smöret på mackan, då gulan från ägget innehåller bra fetter! En frukost med bra proteiner, fett och kolhydrater!

Joanna.


Skiva och föreställning

Har spenderat kvällen på min vän Linnéas slutföreställning. Hon har gått danslinje i tre år och jag kunde inte varit mer stolt över henne när hon stod på scenen och skakade. Ikväll har en annan vän, Agnes, sin skiva, så drar med mig hela björnligan. Behöver verkligen mina vänner ikväll. Självklart blir det ingen alkohol för mig! Finns ingenting som känns så ovärt för träningen som alkohol för mig.


Vaniljpulver

Jag äter yoghurt, kvarg eller liknande varje dag. Jag köper alltid naturella mejeriprodukter eftersom de med smak alltid innehåller tillsatt socker. Dock kan de ibland blir tråkigt att äta kesellan naturell, eller inte få den där smaken man får på smoothien när man gör den på vaniljyoghurt. Om man känner igen sig, rekommenderar jag att man springer till närmsta, lite mer välsorterade matbutik och köper ekologisk vaniljpulver!


Vaniljpulver är 100 % mald vanilj, ifrån vaniljstång. Det innehåller inget tillsatt socker och har därför ett lågt GI. Man behöver inte mycket för att få smak och det passar utmärkt till det mesta. Denna produkt finns alltid hemma hos mig. Köpköpköp! Du hittar den bland bakprodukterna i affären, kostar mellan 40-50 kronor.

 

Joanna.


Dagens mat i bilder

Det ösregnar ute, tur att jag gillar regn. Har ju sagt att vi ska lägga ut vår kost för en dag, så här kommer min. Dagen har inte bjudit på några extrema maträtter, utan en ganska vanlig kost.


Började dagen med en halv, mogen banan och en kopp kaffe som inte fastnade på bild. Sedan tog jag en morgonpromenad på 7,5 km. När jag kom hem blev det: Frysta hallon med lättmjök, risenta sockerfri musli, krossade linfrön och svart kaffe.



Mina tider för idag fungerade inte alls med mitt "matschema" så det fick blir ett större mellanmål, och senare lunch. Mellanmålet bestod av: Skinka, två paranötter, ett löskokt ägg, lättkeso och ett finn crisp.


Lunchen bestod av: En liten bit kokt torsk, kokta morötter, broccoli och några ärtor samt keso. Att koka är ett hälsosamt och kalorisnålt sätt att laga mat på!




Middagen bestod av: Äggröra på ett ägg och fetaost, röd lök, en halv tomat, ruccola, serranoskinka och en liten bit melon.

Förutom det här fick jag även i mig ett ekologisk äpple, samt fem koppar kaffe och minst två liter vatten.
Körde även yoga, instruktören dök aldrig upp så vår lilla grupp fick instruera själva! Kul och lite annorlunda. Ska verkligen bli bättre på att komma iväg på yogan, så värt!

Joanna.



Svar på fråga angående kost direkt efter träningen

Varför är det bättre att äta choklad än ingenting alls? Frågade Anonym, när jag skrev att det var bättre att äta choklad efter träningen än ingenting alls. Jag är utbildad gymnastiktränare, men är ingen kostvetare så det jag säger är vad jag har lärt mig utifrån de utbildningar jag har gått och egna erfarenheter.

Att använda choklad som exempel i inlägget tidigare var lite extremt, men egentligen stämmer det. Kanske inte 200g Marabou med tanke på kalorihalten, med 50g är absolut bättre än ingenting. Man brukar säga att man ska äta ett gram kolhydrater per kilo man väger, jag tror att det är kring 15g protein men det vågar jag inte uttala mig om. Googla. Jag är strängt uppfostrad i att är det någonting man skall prioritera, så är det målet efter träningen. Jag har ingen lust att gå in på glykogenhalter och insulinnivåer som det hela också handlar om men som jag inte kan tillräckligt mycket om för att skriva om det här, men i stora drag handlar om att när du tränar bryter du ned dina muskler. Hela projektet att bygga muskler handlar om att du vill "bryta ned" dem vid träning för att de ska bli större inför nästa gång, genom att de förbereder sig inför nästa gång blir de starkare. Det är vad du gör när du styrketränar. Det hela betyder att det är när du inte tränar, vid din vila, som musklerna byggs upp. Om du inte äter kolhydrater och protein direkt efter fortsätter musklerna att brytas ned, de måste ta av sin gamla muskelmassa för att återhämta sig. Om du istället ser till att inom allra högst 30 minuter efter din träning få i dig näring, kommer deras återhämtningsprocess att börja, och genom att de dem vad de behöver börjar de bygga upp sig och bli starkare istället för att fortsätta bryta ned sig. När du äter målet efter börjar musklerna att bygga upp sig igen.
Detta leder oss också in på hur viktigt det är att låta musklerna vila. Att träna samma muskelgrupp två dagar i rad för mig kan vara helt onödigt då du bara fortsätter att bryta ned, innan du låtit dem återhämta sig. Jag rekommenderar dig till att verkligen känna efter vad din kropp behöver för att återhämta sig och hur du bäst tränar, äter och vilar för att få ut det mesta av din träning.
Detta svar var alltså varför man skall äta utifrån muskelbyggarsynvinkel. Det finns också andra positiva aspekter med näring direkt efter träning, för att t ex hålla uppe förbränningen om man vill gå ned i vikt, samt hålla immunförsvaret starkt då det sänks när man tränar.


Frida

Återhämtning

Fotningen av maten kan börja. Körde bodypump och cxworks! Sänker nu en banan och proteinshake. Inga kolhydrater och protein efter träning= inga resultat. I princip är det bättre att äta en marabou än ingenting.
Frida


GG

Godmorgon! Äter just nu frukost framför missade avsnitt av Gossip girl! Började morgonen med en låång promenad i solen. Idag har jag lite olika planer, men ska iaf fota allt jag äter och göra ett inlägg om det ikväll!
Hoppas ni får en grym dag!

Celsius

När jag känner mig seg brukar jag ladda tränigen med en Celcius. Den ska öka förbränningen, men jag dricker den mest för koffeinets skull. Kostar ca 25 kronor och finns på de flesta gym.


Dagens

Idag drar jag till gymmet och kör Body Pump och Core som kanske blir följt av lite kondition i detta Peak Performancelinne och ett par Socbyxor.
Frida. Även hund som softar i soffan.

Frukost

Ska snart iväg och träna lite! Börjar dagen med turkisk yoghurt blandad med funlight kaktussmak, ett ägg, ett glas med ingerfäracitronte samt en flaska vatten! Även serien weeds.
Frida


Vad vill ni läsa om?

Vad roligt att så många har hittat hit. Som sagt, utseendet är på gång men innehållet tycker jag personligen håller bra standard än så länge. Som ni kanske har förstått handlar denna blogg inte bara om oss, Joanna och Frida, utan även mycket om våra tankar, mål och sysselsättningar kring kost och träning. Vi är båda otroligt insatta och har olika erfarenheter, det vi har gemensamt är att vi är bästisar och har tränat i hela vårt liv.

Vi har fått förfrågningar om vi inte kan lägga ut bilder på vad vi äter. Eftersom att bloggen fortfarande är ganska ny finns det stora möjligheter att påverka vad den skall innehålla! Vad vill ni läsa om, förutom våra måltider? Träningstips? Övningar? Livet? Åsikter kring aktuella grejer? Nu har ni chansen. Fram med det bah.
Poserande tjejer i Åre, tidigare i år. Bild tagen av Ebba.

Prestationsångest

Prestationsångest är mitt andra namn. Vad det än gäller är jag aldrig färdig. Tycker aldrig att det är tillräckligt bra. Det handlar inte om att jag alltid behöver vara bäst på allting hela tiden, det handlar bara om att jag alltid är fruktansvärt självkritisk. Kraven på min omgivning är inte särskilt stora men kraven på mig själv är enorma. Jag tycker att det är viktigt att prata om för jag vet att många människor har de problemen- framförallt när det handlar om utseende och träning. För min del handlar det inte särskilt mycket om osäkerhet, det handlar mer om att jag vet mina förmågor och vet hur bra jag är. Jag har aldrig någonsin prestationsångest när det gäller någonting jag inte är bra på, jag spenderar t ex aldrig tid på att vara arg på mig själv för att jag inte kan springa en mil. Det är jag inte bra på. Det orkar jag inte ha ångest för. Däremot kan jag bli fruktansvärt sur på mig själv för att jag inte prickar det betyget jag satsade på i skolan. För jag vet att jag har kapacitet. På senare tid har jag verkligen försökt att inte ha ångest över mina prestationer. Acceptera att vissa träningsdagar är sämre och att vissa seminarium inte ger det betyget man ville ha. Jag blir bättre och bättre, berömmer mig själv och inser min egen värdighet och hur sjukligt bra vissa av mina prestationer är. Men det är svårt, det är det. Det är svårt att sänka ribban när man väl har höjt den. Att acceptera att man inte alltid når målen. Trots att det är svårt är det dock livsviktigt. Det får mig att lägga energi på rätt saker och att lära känna mig själv ännu bättre. Här är iallafall mina bästa tips till er som känner som jag. Som oftare står och säger "jag kunde ha..." istället för "fan vad grymt att jag...."
  • "Gilla läget" är någonting som sagts i mitt hem oftare än "nu är det mat". Ibland blir det inte som man vill. Det är bara att acceptera, och göra det bästa av situationen. När saker och ting väl är gjort är det ingen idé att längre lägga energi på det. Gjort är gjort, det enda som går att påverkar är det som komma skall. Det kanske låter klyschigt, men det är så sant. Lägg energi på det du kan förändra och försök tänka bort ångesten över det andra.
  • Beröm dig själv, ständigt. Tala om för dig själv hur jävla grym du är. Istället för att ha ångest över en dålig träningsdag- beröm dig själv för att du gick dit överhuvudtaget. 100% är inte alltid det korrekta. Fundera över om målsättningen verkligen skall handla om resultat på papper, eller om de ska handla om psykiska resultat. Vems skull gör du det för, och mår du verkligen bra av att pressa dig själv så hårt?
  • Omge dig av människor som är glada för din skull. Det jag är som mest lycklig över är att mina vänner inte sätter så stor press på mig. Jag behöver inte ringa mina vänner varje dag för att veta att jag hänger med i deras liv eller de hänger med i mitt. Lite av mitt nya livsmotto är "Vänner i mitt liv skall inte bidra till ångest, vänner är dem jag ska diskutera ångesten med" och det är mina vänner bäst på. Att finnas där när det stormar och stå där och sola med mig när solen skiner.
  • Tävla aldrig, aldrig med andra. Människor i min närhet som försöker tävla med mig bidrar endast till prestationsångest, och ingen orkar ständigt gå runt och försöka vara "bäst" på saker och ting. När jag var yngre var jag en sinnessjuk tävlingsmänniska, men nuförtiden tävlar jag bara med mig själv. Om mina vänner får bättre betyg än mig är jag glada för deras skull. Om de blir kära älskar jag deras killar som min egen (som inte finns), men jag skulle aldrig stå och jämföra betyg eller jämföra förhållanden. Då skulle allt bara bli jobbigt.
Föredetta tävlingsgymnast, bild från en av våra uppvisningar.
Frida

Min dag i bilder

En lång dag blev det idag. Jag skulle ha terrängtränat idag, men pga av rejäl sömnbrist ( somnade inte alls som planerat igår ) och rejält regn var det inte aktuellt. Istället var jag i skolan tidigt imorse,  pluggade matte och efter lunch skrev jag provet. Känns ganska bra.


Började dagen med frukost. Gröt gjord på fibergryn tsm med några plommon och krossade linfrön samt lättmjölk. Till de blev de kokt eko-ägg och svart kaffe + vatten.


Firade matteprovet med en yoghurtglass i Gallerian med fina vänner. Yoghurtglassen innehåller varken fett eller socker. Jag toppade med musli för att kunna kalla den lilla lyxen för ett inte allt för vanligt "mellanmål".


Fin vän.


Har som nämnt sovit väldigt lite de senaste nätterna, och idag kändes de verkligen! Slog till på en Red Bull, sugarfree. Inte det bästa, men funkar för de mesta.


Middag bestod av ungsstekt lamm, kokta rödbetor samt en liten bit mozzarella, sallad och en halv, liten tomat.

Nu ska jag köra ett styrkepass och sedan ta en promenad!
Joanna.

Hopparknä

Igår besökte jag som sagt en naprapat. Jag har haft problem med mina knän i flera år, men problemen har kommit och gått. Igår, efter mängder av frågor och övningar konstaterade min nya naprapat att jag har så kallat Hopparknä, eller Sclatter som det så fint också kallas. Självklart känns det riktigt surt, men jag var medveten om att något var riktigt fel, och jag ska se till att det inte hindrar mina träningsmål alltför mycket. Jag kommer att genomgå en speciell behandling varje vecka, som gör otroligt ont men hjälper bra! Så nu måste jag hålla mig från antiinflammatoriska läkemedel, och träning som jag får ont av. Livet går vidare och om åtta veckor bör jag vara tillbaka helt!
Däppa inte ihop, bloggen kommer att leva på ändå! Träning och kost blev nu ännu viktigare!


Joanna.

Proteinglass!

Igår gjorde jag en favorit. Eftersom eftermiddagen spenderades med matteböckerna, ville jag ha något som gav engergi, men med mindre kolhydrater då jag endast skulle sitta still. Detta "mellanmål" är något jag gärna gör till en filmkväll etc också, då det blir som en glass!




Ja, självklart förstår jag att ni mixat bär med kesella förut. Vissa kanske även gjort denna variant. Tänkte även berätta hur jag gör.

Proteinglass; Jag tar de frysta bären, tinar dom något men de ska fortfarande vara frysta. Sedan mixar jag de med kesella, valfri mängd och fetthalt. Ska man träna eller bara behöver mer engergi rekommenderar jag en halv banan, eller gärna en halv avokado! Våga prova avokadon, den gör mycket för konsistensen och innehåller nyttiga fetter, men påverkar inte smaken! Vill man kan man även tillstätta en gnutta proteinpulver. Sedan lägger jag "smeten" i frysen till den nästan stelnat helt. Det kan ta ungefär en timma. Sedan rör jag om så det blir mer glasslikt och äter!
Enjoy!

Joanna.

Regn

Fullt upp idag!! Nu är jag på G hem! Ska självklart lägga upp inlägget som lovats!
Love.


-7 cm i midjan

Värmde upp inför jobbet med bröd och kesella, toppat med lite nötter och russin. Jobbyxorna gled nästan av mig! -7 cm i midjan börjar märkas i kläderna också. Fortsätt jobba Frida, fortsätt jobba... Jag hinner inte träna idag men tänkte hoppa trampolin med killarna ikväll och köra lite benböj när jag instruerar. Laddar all in för träning resten av veckan istället. Bara förkylningen fortsätter hålla sig i skinnet. Här har ni dagens jobboutfit, lägger ut den endast för din skull min älskade Joanna.
Frida


Mjölklover

Någon som prövat? Jag ÄLSKAR mjölk. Ska köpa och dricka denna imorgon, så får ni utvärdering.
Frida


Dagens

Frida

22.19

Förlåt för den bristfälligs uppdateringen från min sida. Vårt internet håller just nu på att "repareras" så hoppas på att slippa skriva från mobilen imorgon! Har pluggat matte hela kvällen. Avslutade med en powerwalk med armvikt, mest för att få rensa tankarna. Nu ska jag snart försöka sova!


Friskdrycken

Jag tog en kvällspromenad, sedan duschade jag och mötte upp min vän Linnéa och satt och bara pratade i hennes bil i någon timme. Fantastiska, fantastiska människa. Är så arg på min hals för att den vägrar bli frisk, så knarkar min friskdryck och ska alldeles snart gå och lägga mig.

Sitter och kollar runt på träningsshorts. Funderar på om jag ska investera i ett par från Nike, ett par svarta eller röda.

end of relationship


El designo

Om utseendet här är lite ostabilt- snälla håll ut. Designen är på gång. Rom byggdes inte på en dag, ni vet. Det gör inte muskler heller. Eller självförtroende. Eller ett förhållande. Inte heller denna bloggdesign, apparently. Det här med koder och bilder och hit och dit är lite svårare än förväntat.

Små och glada, två år sedan snart.

Byebye Halsont

Min nya halsontdrink. Eller kanske inte min, riktigt, eftersom att väldigt många kör på denna. Men detta är min verison av den:
Valfri mängd honung
Pressad citron
Kokat vatten
Riven ingefära
Blanda
Drick
Bli frisk

Internetkris

Efter min powerwalk imorse åkte jag till naprapaten. Fick en ny "diagnos" så nu får jag tänka om lite med träningen! Tyvärr ligger vårt internet nere, men hoppas på att kunna fixa de senare idag . Isåfall kommer jag bjuda på ett supermellanmål fullt av protein! Tänkte även lägga ut ett av mina frukostalternativ. Kosten är A och O!
Nu blir de mattemattemattematte!


Dagen efters superwoman

Skivan igår var otroligt rolig. Dansade med mina kära vänner till klockan blev mitt i natten, då fick jag bli Olivias hemsläp så jag vaknade upp i Älta imorse. Träningsvärken från igår är på gång fram, det känner jag, men tänkte ändå försöka röra på mig idag . Får se om jag ställer in Body Pumpen och tar en långpromenad eller om jag kör på. Nu är det ungefär tjugo dagar kvar till studenten. Mitt mål har varit att gå ut gymnasiet utan ett enda G, men iochmed att jag valde Matte C som ger mig möjlighet att komma in på fler universitetsutbildningar får jag sänka guarden. Mitt nya mål är att gå ut med över 60% MVGs. Vi ses om typ tjugo dagar när jag pluggat klart, alltså.

När jag kommer hem ska ni få se min nya bästa antiförkylningsdryck!


Matte

Har pluggat matte under kvällen. Tog en paus för en kopp tea och några yogaövningar framför "älskling du har blivit en tjockis".
De stod mellan skiva eller matte ikväll. Blev matten, så nu hoppas jag på att de var ett bra val och att jag skriver mitt sista prov i matte C på onsdag. Hoppas inte på för mycket, hehe.
Nu ska jag plugga vidare tills jag inte kan ta in mer för ikväll. Godnatt.


Veckans träningsplanering

Frida har redan lagt upp hur hennes vecka kommer se ut träningsmässigt, så här kommer min;

Måndag: Fys inklusive drygt 3 km jogging. Sammanlagt 90 minuter.

Tisdag: Powerwalk morgon, drygt en timma. I övrigt vila.

Onsdag: 8 km löpning i terräng + 8 km gång i terräng.

Torsdag: Morgonpromenad + yoga.

Fredag: Morgonpromenad samt styrkepass. Träna igenom hela kroppen. Plus transportgång.

Lördag: Hinderbana.

Söndag: Vila + lätta promenader.

Så hoppas jag veckan kommer att se ut! Blir intressant att se på söndag om de blev som man tänkt eller om man gjorde ändringar, och isåfall varför!


Ladda om!

Jag gillar variation, både när det gäller träning och kost, men en klassiker är min återhämtning. För mig fungerar det bäst att äta "mat" ungefär två timmar innan ett pass, och då menar jag rejäl träning. Om jag kört bara styrka, eller styrka och kondition vill jag alltid ha kolhydrater och protein snabbt.

Variation i all ära, men banan+proteinshake, alternativt banan+kokt ägg fungerar toppen!
Det viktigaste är att det sker inom 20 minuter efter passet!!!







Joanna.

Fyyyys

Måndag idag! Efter en relativt lång dag drog Frida och jag hem till mig, lagade en tidig middag a la bilden i inlägget "laddningsmiddag". Sedan drog vi mot fyspasset! Kul med varierad träning och kul att köra tillsammans! Fick boxas lite också, ganska länge sedan. Har verkligen saknat boxningen! Idag har jag fått massa roliga nyheter och även tagit tag i att prata med en ny klinik om mina knän. Har haft knäproblem länge, men nu ska jag träffa en ny napraprat, och prova på om det blir bättre denna gång! Så imorgon blir det ett besök där, hoppas på det bästa!

Raggardusch

Vilket fyspass! Roligt med "boxstyrketräning" då det är annorlunda mot när vi kör styrka på gymmet. Vi började med tre km uppvärmning, runt i Gustavsberg, sedan körde vi cirkelträning igenom hela kroppen och till slut snabba växlingar genom olika styrkeövningar i tempo och långa set, cirka 50 st situps åt gången. Det kommer att kännas i kroppen imorgon!
Nu ska jag vara tränare och ladda om inför Skiva.

Frida


LaddningsMiddag

Idag ska vi träna tillsammans! Vi laddar upp inför fyspasset med grillad kyckling, råris, broccoli och tomat!


Mellanmål

Körde grekisk yoghurt till mellanmål idag, det finns förpackningar med endast 150g, perfekt när man inte ännu är hungrig efter lunchen men ändå känner hur energin börjar falla. Då kan man äta någonting större vid fyrafem när man kommer hem från skolan/jobbet.
Frida

Veckans träningsplanering

Vi tänkte börja med veckans träningsplanering, att vi på måndagar postar hur vi tänkte träna i veckan och på söndagar utvärderar. För mig är det viktigt att planera träningen så att den inte blir enformig, både för kroppen och sinnet. Den här veckan är full av jobb och plugg, så vi får be för att halsontet fortsätter hålla sig borta. 

Måndag: Fys (boxningsklubben)
Tisdag: Bodypump
Onsdag: Thaiboxning/Kondition/vilodag beroende på vad jag hinner.
Torsdag: Styrketräning på gymmet
Fredag: Vilodag
Lördag: Hinderbana på förmiddagen, thaiboxträning på eftermiddagen.
Söndag: Bodypump och spinning


Frida

Hinderbana



(Bild från Google) På söndag ska vi åka och pröva på Karlbergs hinderbana. Det gäller att variera träningen, så vi tänkte pröva på lite utomhusslit. Vi återkommer med utvärdering och egna bilder och videos!

Tips för att undvika sockersuget!

Mitt bästa tips för att undvika sockerfällan någon gång på eftermiddagen är att planera sina måltider väl, redan i början av dagen. Det gäller att lära känna sig själv. Jag vet att vid trefyra, när jag är påväg hem från skolan, har jag som störst sockersug. Om jag bestämmer vad jag skall äta till mellanmål innan träningen, till och med inhandlar det och har det i väskan, är det enklare att inte köpa den där chokladen eller godispåsen. Jag tycker ofta att frukt inte är tillräckligt tillfredsställande för hungern/suget.  Idag tänker jag äta en Skyryoghurt och en banan, t ex. 

Tips på mellanmål:
Kesella med nötter
Skyryoghurt
Kesella med fun light
Turkisk yoghurt med bär
Frida

Torrschampo

Budgetvarianterna för torrschampo brukar inte fungera, men orkar du inte tvätta håret en dag så är det här perfekta investeringen att ha i produkthyllan. Här är våra favoriter:

Kaffetips

Både jag och Joanna är fullkomligt besatta av kaffe. Inte så bra för kroppen, kanske, men alla har vi våra laster. Vårt absoluta favoritkaffe är av dessa bönor- har ni möjlighet att köpa dem så gör det;



Näringslära

Jag är ett stort fan av böcker och tidningar om kost, hälsa och träning. När jag var på hälsomässan i vintras(?) så köpte jag en ganska tunn bok av Fredrik Paulun. Jag tycker att han har bra värderingar, och skriver om intressanta saker.


I den här boken skriver han om allt som har med kost att göra, och en hel del om träning och hur kroppen fungerar också. Jag började med att läsa den från början till slut, och nu tar jag fram den då och då om det är något jag funderar över. Mycket bra tips!
Finns att köpa HÄR för bara 49 kronor!


/ Joanna.

Photoshoot

Inom kort kommer bilder och ny design, som förhoppningsvis fits us better! Håll utkik.


Dagens

Tunika från London, mockajacka mamma köpt och Gantklockan. As simple as that.

Mellanmål?

Alla är olika när det kommer till hur man lägger upp sina måltider. Alltså när, hur mycket och hur ofta man äter. Jag äter alltid minst fyra mål per dag, för att det fungerar bäst för mig! Varför och hur kan jag skriva om en annan gång. Tänkte lägga upp ett mellanmål jag åt idag.




Grovriv äpplet på ett rivjärn och blanda ihop med naturell lättyoghurt.

Ganska kalorisnålt och supergott! Protein och lite kolhydrater. Bra som mellanmål som sagt, dock inget jag skulle träna på!
/ Joanna.

fitspo


Bloggudstjänst

Nu sätter vi oss alla i en ring och ber till gud att när jag vaknar imorgon är förkylningen borta så att jag kan ha en grym träningsvecka nästa vecka, blandat med jobb och skivor.
Amen. 

Intressant?

Var inne på www.amandaasen.blogg.se och såg den här bilden om fettprocent. Jag har själv mätt min fettprocent på riktigt, och kan säga att det inte stämmer heeelt, men nästan! Kanske intressant att kolla in?




/ Joanna.

Tyngder

Har tagit det lungt med träningen i helgen, för att vila upp mina leder. Men idag gick jag och min vapendragare en promenad på 8 km. För att aktivera fler muskelgruppen och göra träningen lite tyngre bar jag vikter. Jag har tyngder som är gjorda för att gå med, som man bara spänner på sig. Har man inte de kan man gå med fyllda vattenflaskor i händerna. Idag hade jag tyngder på både fötter och händer. Värt att prova om man vill utmana promenaden lite!
Och ja, det ser lite kul ut men man får tänka på den här bilden;


/ Joanna.

Over and out

Helgen gick fort men var värd! Mötte upp brudarna igår och handlade middag. Tog lite bilder;





Bästa vänner en fin helg. Idag har jag shoppat lite till. Lite roliga smycken, en ring till studenten och en ny bikini.
Nu laddar jag inför en ny vecka! Blev söndagmiddag med familjen; Kokt färsk sparris, grillade färska havskräftor och hälleflundra. Najs.

Dagens

Körde också på träningskläder hela dagen idag. Med fläta och solglasögon


Feed me

Skulle köpa någonting att äta, mitt absolut bästa tightbudgetdöravhungernehövermellanmål-tips är detta! Har du Funlight med kaktussmak hemma är det perfekt att blanda med, äter du på språng rekommenderar jag att du plockar naturgodis med nötter och russin, och öser i.


Träningskläder

Mitt internet fungerar mycket dåligt, men lyckades iaf komma in på bloggen!
Knallade hem från Sara imorse, åt frukost och bytte om. Nu ska jag dra vidare, sen!


Blir träningskläder som outfit idag! Nu ska jag till modecentret och kolla på smycken, sedan vidare och till slut avsluta dagen med ett träningspass! Hinner inte hem mellan!
Tänkte lägga upp det här senare! Nu måste jag kila!!!

Fotografering och morgonpromenad

Levererade fem kilometers morgonpromenad samt en fet söndagsfrukost. Förvandlade även huset från att vara helstökigt till bara lite stökigt. Bra leverans. På dagens schema står fotografering! Jag och Joanna tänkte ta lite fina bilder till vår blogg, ha ha. Det gör vi med hjälp av min kusin som är sinnessjukt bra på att ta bilder. Förhoppningsvis får vi lite hjälp med att fixa till utseendet på den här bloggen också för just nu är det kanske inte riktigt som vi vill ha det, men båda är för otekniska för att ens våga röra htmlkoder.

Hard work


Morgonpromenad!

Godmorgon! Solen ser ut att skina så jag släpar upp mig själv, äter en banan och ger mig ut på morgonpromenad! Finns ingen bättre start på en söndagmorgon. Mina föräldrar brukae vara bortresta en hel del, men idag har de varit borta i hela tio dagar så innan jag ens funderar på att åka till gymmet eller sätta mig på altanen och sola måste jag städa hela huset. Roligt.


Checkar in

Sara och jag har checkat in på hennes soffa. Bjuder på en update imorgon.
Godnatt. Värt. Love.


Smaljeansen

Skulle ha partat lite ikväll men kände mig  inte alls redo för att socialisera och vara vaken länge. Pensionären tar istället sitt pick och pack och ser en blödig kärleksfilm på bio. Upptäckte också att ett par gamla jeans jag tänkte slänga för att de var för små nu gick på- det firar vi med att ta med dem på bio också. Nu snackar vi gamla jeans. Sommaren 2010, typ. Och ni vet vad det betyder- jag har ben som en sextonåring. Ha ha. Skoja. Men ärligt talat. Kvällens outfit kommer här. 


och mannen i mitt liv ba "shit jag får dö ensam"

Blueberry

Skön dag. Hängde på staden hela dagen. Blev lunch på blueberry, massa cola light och till slut ett par nya skor! Hade lite beslutsångest men gick på kvaliten så nu får de va bra! Nu är jag på G för att möta upp brudarna, vi ska handla middag och sen får vi se vad som händer!


Fitspo


Varierad träning

Tog mig ut i skogen och gick några kilometer, stannade nere vid stranden och körde lite styrketräning, stepups på bänken som står vid stranden, armhävningar, benböj osv. Grannarna skrattade antagligen åt mig när jag utfallsstegade fram på gatan. Det är viktigt för mig att variera träningen, att inte bara slita på gymmet med vikter och olika klasser, då tröttnar jag. Nu till exempel är jag i en period där jag blir otaggad av tanken på att ställa mig i gymmet, och istället bara går på pass. Eller kör i skogen. He he.
Frida

Uppvisningskött

Förutom en liten svim-incident bland en av killarna efter ett fall var uppvisningen grym! Hade inte alls några planer på att själv köra men min tränare talade om för mig att jag knappt hade något val så jag ställde mig bland alla djungelklädda seniorer och köttade lite själv. Gav mig bara på mattavarven och dubbelvolterna, svårare än så vågar jag inte köra med tanke på att jag inte tränat gymnastik på ett halvår! Har iallafall nu kommit hem, andats, ätit resterna av gårdagens kycklinglunch och laddar för en promenad i solen! Kan bli mysigt.

Skor

Vädret växlar ständigt, just nu är de sol! Nu är iaf jag och camilla på väg in till stan. Sko-shopping står på schemat, välbehövt.
PUSS.


Uppvisning

Idag är det uppvisning! Älskar att springa runt i träningskläder hela dagen, och mina killar levererar som vanligt.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3520517/images/2012/pic_201270734.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3520517/images/2012/pic_201270734.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3520517/images/2012/pic_201270788.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3520517/images/2012/pic_201270788.jpg" class="image">


Musli

När jag äter yoghurt eller kesella brukar jag ha i lite musli för att få kolhydrater. Tycker dock att det kan vara rätt svårt att hitta en bra musli som inte har tillsatt socker. Vi brukar köpa en hem den gula förpackningen från Risenta, eller denna variant från Fredrik Paulun. Idag körde jag även på krossade linfrön, innehåller omega 3!



/ Joanna.

Frukost

Morgonrundan blev lite längre än tänkt. Kom tillbaka för en stund sedan och fixade frulle.



Kvarg/Kesella med frysta hallon, musli från Paulun och krossade linfrön. Till de blev de kokt ägg och svart kaffe.

/ Joanna

Walking

Godmorgoon! Är rätt trött idag, men ändå ute på en morgonrunda! Det regnade inatt=blött i skogen så fick bli till att gå längst vägarna.
Nu ska jag bege mig tillbaka!


Sushi och vila

Jag hoppade över träningen idag, tog morgonpromenaden med hunden men gav sedan upp träningsplanerna. Är det någonting jag lärt mig så är det att det aldrig är värt att åka och träna med halsont. Nu myser jag med Amanda och Linnéa framför Mean Girls, vi har precis ätit sushi och ska snart skära upp melon till efterrätt, det får bli en tidig kväll för imorgon skall jag upp med tuppen och köra Body Pump!


Sushi

Skön fredag! Pappa och jag tog en tur i sickla, köpte skor och mat! Vi kör sushi varje fredag, standard hos familjen Ling. Ingen som orkar ta tag i matlagningen på fredagar, haha.




Jag körde på Sashimi idag!
Nu är det HELG.

Dagens shopping

Idag är det official; jag och min vän Linnéa har spontanshoppat en båt! Kolla på skönheten. Nu kan vi äntligen leva upp till vårt rykte som skärgårdsungar.


Hur kort är jag egentligen?

Alltså, Joanna är inte en särskilt lång människa och ändå står hon lutad över mig på den här bilden. Jag känner mig lurad. Som att mitt liv vore en enda lögn. Tror jag att jag är längre än vad jag är? Varför har ingen sagt något? Varför har ingen någonsin meddelat mig om min löjliga längd?


Lunch

Dagens lunch blev ganska enkel, men går klart hem!


Sallad bestående av; Ruccola, zuccini, kidneybönor, kokt skinka, broccoli, råris och lite olivolja.
/
Joanna

Blifrisk-lunch

Rotade fram kycklingfiléer ur frysen och stekte med lite matgrädde, värmde majskolvar och bokstavligt talat dränkte maten i vitlökssås, vilken bestod av tre vitlöksklyftor istället för en. När jag är förkyld finns det ingen dålig andedräkt som kan stoppa mig från att bli frisk.


Sånt som händer

Idag gjorde jag en sån där härlig tabbe. Stod på parkeringen på körskolan och skulle göra rent bakrutan. Jag går all in på spolarvätskan, det kommer alltså en jädra massa spolarvätska. Jag hör hur min körskolelärare suckar, vänder mig om och ser den lilla katastrofen. Bakom mig passerade just ett gäng ungdomar, och en av killarna har nu fått spolarvätska över sitt ansikte, sina kläder och sin mat. SNYGGT.
Gör ett tappert försök att be om ursäkt genom rutan, dog lite. Typiskt en sådan sak som bara jag lyckas med. Man lär sig något nytt varje dag, dagens lärdom blir att alltid kolla bak innan jag gör rent rutan, bra.


Boyfriend

Tog en ganska lång sväng i skogen imorse och efter en bra frukost drog jag till körskolan. Blev till att slänga på mig något soft bara, eftersom jag endast skulle dit och tillbaka. Körde på mina boyfriend jeans, hoodie och keps. Har aldrig keps annars, kändes väldigt spårat...



/ Joanna

Vikt

Jag har i många år varit väldigt inställd på vikt och vågen, men på den senaste tiden har jag inte ens orkat ställa mig på den. Jag är så trött på att allting jämt ska handla om vikt- en siffra som inte säger ett skit. Den berättar ingenting om hur mycket muskler jag har, ingenting om hur snygg rumpa jag har. Den talar inte om för mig hur mycket starkare jag blivit eller hur många fler kilometer jag orkar springa. Det är bara en siffra som är där, helt tom och livlös, som berättar var min kroppsmassa väger. Vem bryr sig om hur mycket kroppsmassa jag har? Kroppsmassan har ingenting med att göra hur mycket jag får ligga eller hur vältränad jag är. Från och med nu är inte vågen längre en del av mitt liv. Jag lovar er inte att jag aldrig mer ställer mig på den, men jag lovar er att på den här bloggen ska mina mål handla om styrka och liknande, utveckling som faktiskt säger någonting.


Mät din runda!

Någonting jag tycker är viktigt när jag är ute och tränar är att ha ett mål. Precis som att jag vill ha siffror på distansen och tiden när jag står på crosstrainern eller veta antal kilo jag tar i benböj så vill jag vet hur långt jag springer/powerwalkar. Det ultimata verktyget för det, om man inte har runkeeper på sin mobiltelefon, är iforms "mät din runda"! Där kan man zooma in var man bor på kartan, rita upp precis vart man rört på sig och den talar om för en hur lång rundan är. Klicka på bilden, alternativt här för länk.

Godmorgon fredag

Det är fredag och jag har spenderat hela morgonen med Weeds i sängen. Åt min standardfavoritfrukost, bestående av turkisk yoghurt och ägg och lade min gamla ipod på uppladdning. Hunden står brevid mig med kissnödiga ögon och bokstavligt talat ylar. Tänkte ta en långpromenad innan jag lunchar och drar till gymmet. Halsontet släpper lite (peppar, peppar) så ska försöka ge mig på crosstrainern innan jag dödar min röv. Dagens outfit denna molniga, osminkade morgon;


Walk

Godmorgon!
Det är fredag och jag är som alltid ledig! Börjar dagen med kaffe och vatten. Ska snart snöra på mig träningsskorna och ta en långpromenad!
Sen blir de frukost, en sväng till körskolan och sen får vi se vad som händer senare idag!


Utvärdering bodycombat

Herrejesus! Roligt med combat! Klart man inte känner sig helt skön när man står och luftboxas, men när ens framtida pappa till ens barn står framför en och bokstavligt talat skriker på en att man ska ta ut hundra procent går det inte att tänka på att man hade lite halsont innan. Mindre bra nu efter, för halsen, men grymt för musklerna.


Motivation

Tror inte det finns någon som ständigt är motiverad, men det finns saker man kan göra för att höja motivationen! Vad som motiverar kan variera, men bilder och citat brukar göra att man taggar till!








Bodycombat

Skulle ha kört pump och spinning, men min syster och jag åkte och köpte en studentklänning istället så det får bli bodycombat! Aldrig prövat på förut, det enda jag vet är att instruktören är mina våta drömmars dröm, bokstavligt talat.


Kondition

Kom hem för en timme sen ungefär, hunnit ladda om och nu ska jag kila iväg. Idag ska jag köra kondition!
Vi hörs sen!



Älskling, du har blivit en tjockis

Ser på "älskling du har blivit en tjockis". Älskar vanligtvis bantningsprogram, kanske är det för att jag tycker det är underbart att se hur det aldrig är för sent att ändra på sig, och jag brukar tycka att det är fantastiskt härligt att bevittna förändring hos människor och kring vanor som plågat dem under en längre tid. Men ädhbt, som vi så fint kallar det, är förnedringsteve på hög nivå. Varför står deras partners och kallar dem tjockisar i teve? Är det sunda relationer? Och för det andra, är det inte helt sjukt att partnersarna som i de allra flesta fallen också är uppenbart överviktiga skall peppa sina partners till att gå ned i vikt, när de inte verkar kunna någonting om träning? Trots att konceptet är otroligt underhållande önskade jag att vi hade kommit längre i utvecklingen än att Mikael från en liten håla i Sverige ska stå och skrika på sin fru Anneli att hon är för tjock när han ser precis likadan ut själv? Skicka in en PT och sluta lära svenska befolkningen att man skall rasa i vikt och plocka bort viktiga näringsämnen. 

Första dagens

Dagen har gått rätt fort. Lite UF, lunch från Espresso House ute i solen och nu blir det häng med brudarna. Vi ska kolla på sängar, jag behöver nämligen en ny. Väldigt roligt, och ännu mer nödvändigt.
Två spontana bilder på dagens klädval. Den ena utan huvud, och den andra med bild på mina färgglada skor.




Fun.


Lunch

Gjorde älskade bananpannkakor idag till lunch! Bara att mixa ihop ett ägg och en halv banan, och sedan toppa med vad man vill, jag körde med turkisk yoghurt, andra halvan av bananen och jordgubbar.


Joanna

Tänkte att det kunde vara bra med en liten presentation, utöver den Frida redan gjort. Hon fick ju med de viktigaste...
Joanna heter jag som kommer att bjuda på mängder av roliga inlägg, får vi hoppas! Mitt liv kretsar kring vänner och familj, mycket träning, roligheter och vad livet ska handla om senare. En hel del kläder kan även nämnas. Mycket intressant. En del inlägg kan bli mindre seriösa än andra, var redo.
Tror helt klart att de är värt att följa.
Så nu kör vi, en blogg vare!
PUSS.






HEJHEJHEJ.

solmys

Åkte hem från skolan idag, glömde sätta i linser imorse vilket gjorde det omöjligt för mig att överhuvudtaget leva, ha ha. Sitter nu i solen med glasögonen och njuter av synen. Om huvudvärken blir bättre till ikväll blir det Body Pump och sedan Spinactivio (spinning med pulsband), men jag har lite ont i halsen så får se om det är en så bra idé att spinna. Kanske inte. Kanske. Kanske inte. Kanske. Kanske inte, osv.

fitspo


Done and done

Vilken träning! Känslan när man kommer in i det helsvarta rummet och killarna redan är där och gör armhävningar eller hoppar hopprep är obeskrivlig, så pepp. Dock fick jag lite hårda slag på både smalben och revben vilket kommer resultera i fina blåmärken lagom till bikinisäsongen sätter fart. Orka bry sig. Sitter nu och äter hamburgare, med hamburgerdressing, ketchup, ost, sallad och tomat. Brödet fyllekäkade tydligen någon upp i måndags, för det var inte kvar. Och kvargen tog jag slut på tidigare. Imorgon blir det kylskåpsshopping. 

Fick även ett av mina klassiska adhd-ryck och stängde av mobilen. Den senaste tiden har jag blivit som allergisk emot min telefon. Jag har aldrig vibrationen på längre, jag vill själv kunna styra när jag ska ha kontakt med människor och inte, och gud förbjude den som ringer när man inte har någon lust att prata i telefon. Jag är inte osocial, jag bara älskar att kunna vara hemma själv i lugn och ro. Är det någonting jag lärt mig från att ha ett stressigt liv så är det att när du stressar ned, så stressa ned ordentligt.
Skall nu iallafall äta upp min fina burgare och sedan lägga mig mätt och belåten. Bra dag. Riktigt bra dag.

student 2012

Sitter och pluggar psykologi. Så lite kvar att göra nu att man bara får köra in i de sista. Studenten är sååå nära. Igår var jag och mamma i stan hela dagen och letade klänningar. Jag har redan kollat igenom precis alla affärer och även köpt en klänning jag lämnat tillbaka. Men igår hittade vi den, nästan helt perfekt.
Att tänka på den dagen får mig att komma in på plakatet. På plakatet ska de ju finnas en bild på en från de yngre åren om man säger så, och lite nervöst är det. Undrar verkligen vilken mina päron har valt. Har tyvärr inget förslag jag kan lägga fram lite diskret. Lär bli intressant, haha.


Hoppas starkt på att denna bild är ett alternativ, har aldrig vart så stolt över min dubbelhaka <3

go bananas

Klaaaar! Sjukt tungt pass men det gick verkligen bra idag! La t.o.m på nya vikter och det kändes grymt! Har promenerat hem med protein, banan och bra musik som sällskap! Bytte proteinpulver för ett par veckor sedan, det nya smakar mycket bättre!

bra återhämtning!

Paus

Då var vi igång. Solen lyser och dagen har vart toppen! Efter NP i Engelska och positiva resultat i matten drog jag en snabb shoppingtur med en fin vän, mycket brabrabra. Blir bara mer och mer motiverad att satsa de sista nu, inte långt kvar till studenten!
Klockan är snart sex och jag har superbrådis. Ska avsluta denna grymma dag med en tungt styrkepass, så taggad! Känns som min kropp behöver de efter denna helg. Har sovit sjukt lite så får se hur mycket jag orkar.


Bjuder på en vacker bild på min sallad med quinoa och halloumi. Fett, protein och kolhydrater!


PUSS.


Detta är Frida

Kära läsare. Välkomna till min (Frida) och Joannas blogg.Vi är båda två träningsfreaks som hela våra liv älskat att röra på oss på olika vis. Vi tänkte börja blogga, inte bara om träning, utan även om livet kring. Jag har efter år av konstiga vanor bestämt mig för att det är dags att hitta en livsstil som fungerar i längden, och som fungerar för att ta mig till mina mål. Tidigare har jag varit duktig på att komma form, men lika duktig också på att tappa motivationen. Det kommer inte hända den här gången. Jag tränar thaiboxning, som jag varvar med gym och då och då gymnastik. Tidigare i livet körde jag gymnastik på elitnivå men den karriären lades ned någon gång på högstadiet, den senaste tiden har jag ägnat mycket tid åt att vara tränare för juniorkillar som hoppar trampolin istället. Sinnessjukt kul. När jag inte tränar, eller jobbar, hänger jag mycket med mina vänner, studenten är om cirka en månad och efter det är planerna mycket oklara. Vi får se om det blir högskola eller att jobba ett år.


Joanna och jag.

Valborg

Lite kalas hos mig på valborg. Hur trevligt som helst! Alla var allmänt glada och dansade och hade sig.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0