Skottland


Skottlandsfynd

Det var inte bara naturen och de härliga människorna i Glasgow som förvånade mig, utan även också shoppingen! Som ett minilondon. Hade innan ställt in mig på att köpa en Michael Kors, men i sekunden jag gick in på Ralph Laurenaffären var jag kär. Fyndade (ok kanske inte fyndade) en perfekt skinnväska, i underbar brun färg som bara kommer att bli snyggare ju mer den slits. Är kär. Det finns bara en man för mig och det är Ralph. Tänker mig inte bara shorts, ballerina och blus en vindrickarkväll utan också till jacka och stövlar i höst. 

Fest och skottland

Skottland var bortom alla förväntningar! Hade tre underbara dagar med underbara människor, god mat och självklart god shopping. Skall visa er vackra bilder i helgen, ikväll blir det ingen ro och ingen rast. Är medbjuden på fest på okänd destination. Kul!!!!?? 

Från Grekland

Hej Mina vänner!
Uppdatering direkt från Grekland, har skaffat wifi, tillfälligt! Har det superbra här. Grekland när det är som bäst. Har precis bytt om till färgstärka träningsshorts och sportbh. Mamma och jag ska ta en PW upp i bergen innan det blir för varmt. Sedan blir det en klassisk frappe, och lite sol på det! Ikväll ska vi ut på havet.
Love.
Joanna

Så mycket kul. Så lite tid

ALLTSÅ HALLÅ! Det är som att det är en kärleksblogg men älskar mina vänner så mycket att jag går av. I fredags kom de hit och lagade midsommarmat, femkampade, nakenbadade och dansade på borden. Den perfekta midsommaren. Igår slog jag och tjejerna läger i soffan här hemma, och till kvällen kom männen hit för att se på fotboll vilket slutade med filmen "på smällen" samt pizzaätning. Imorgon åker jag till Skottland med Christopher, hans studentpresent till mig! Vi ska bara äta massor av mat, hänga med hans släktingar och... äta massor med mat. 

Nu

Skolan är över. Den är verkligen det. Det finns universitetsstudier kvar, det finns det, men skolan med trygghetsteam och likabehandlingsplaner och klasser. Den är över. Det kanske var på Agnes utspring jag förstod det. När de stod där och hoppade i sina fina klänningar och jag började böla. Det är över. Det är verkligen det. Gymnasiet är över och jag kommer ihåg att jag undrade vem jag skulle vara, när jag satt på skolavslutningen i nian och grät. Jag kommer ihåg att musikklasserna sjöng "himlen är oskyldigt blå" nere i Gustavsbergs kyrka och jag och Fanny såg varandra i ögonen och så började vi gråta. Vi trodde att vi inte skulle överleva. Jag var övertygad om att jag inte skulle få några vänner. Kommer ihåg hur jag och tjejerna satt i matsalen de sista dagarna i nian och slog vad om vem som skulle få minst kompisar. 
Men jag överlevde och gymnasiet blev det sjukaste jag vart med om. Jag visste inte att man kunde må så dåligt. Eller att man kunde må så bra. Det var som att gymnasiet tog mig, och min personliga utveckling med storm. Och utan att hålla oss i handen eller ge oss några goda råd bara slängde oss lite galna hemmafester, nya vänner och snygga killar. Jag önskar att jag någonstans där borta hade skrivit ett brev till mig själv i framtiden. För på tre år hände det så mycket, och det hade varit så skönt att veta att det skulle lösa sig med killarna och det skulle lösa sig med vännerna och körkortet, det kommer du att ta, du kommer även att åka till Spanien, där dina föräldrar spontanköpt en lägenhet, och hänga med Holländare. En av dina vänner kommer till och med hitta sin stora kärlek där. Du kommer även att åka till Åre, två gånger, och båda gångerna kommer du och dina vänner behöva göra "vad som hände i Åre, stannar i Åre"-pakter. För att det var så sjukt. Alltså om någon hade berättat för mig hur mycket mer jag, Frida 19, skulle trivas med mig själv än vad Frida 15 gjorde.  Hur mycket mer självdistans jag skulle ha och hur mycket mer perspektiv på saker och ting jag skulle ha. Skulle jag kunnat ta det så lugnare. 
Men kanske var det just att jag inte tog det med en nypa Salt som gjorde det så kul. Att jag, Frida 15 år, gick in i gymnasiet och på fullaste allvar tänkte "nu jävlar".
Så till er fina 96or som börjar gymnasiet. 97or nästa år, och så vidare. Oroa er inte. Försök att hänga med de som är sköna. Håll er inte från att fälla den där kommentaren. Var lite tonårspmsig. Ha sleepovers. Raggla hem med morgonbussen. Ta hand om varandra. Klä dig i vad du tycker är snyggt. Lägg upp de bilderna du tycker är sköna. Boka resan trots att du inte riktigt har råd. Tigg pengar av dina föräldrar. Var inte rädd för att prata. Hångla med varenda kille du tycker verkar skön. Var inte så rädd för honom. Framförallt inte rädd för att vara fel. De är de som dömer dig det är fel på inte dig. Och framförallt; ta livet på fullaste allvar. Det blir så härligt då. 

Barndomens midsommar

Midsommar är för mig, tillsammans med julen, en av de heligaste högtiderna. Min barndoms midsomrar är bland de vackraste jag upplevt. Skärgårdsfamilj som vi alltid varit spenderades det med båtklubben på båtklubbens klubbö. Vi klädde midsommarstång, hade långbord och lekte med våra sommarvänner, vänner man inte såg på hela året men alltid var bästis med när man kom tillbaka till midsommar. Sommarvänner som man med första timmen av återseendet lade tid tillsammans med på att påminna den andre om hur rolig man var. Sommarvänner som man resten av helgen inte slet sig ifrån. Våra gunglekar övergick med åldern till gummijollesturer. Och turerna övergick till race, i och med att vi blev äldre och fick ha starkare motorer på dem. Åka snabbare. Kanske till och med åka ut på fjärden. Och de sista åren, när våra föräldrar kalasade på nubbe och samtalade allt högre med sina sommarvänner från klubben, tog vi med oss mellanöl ut i kohagen och drack. Killarna, som man blev kär i på nytt varje midsommar, försökte reta korna. Och vi drack mellanöl blandat med spänning och sommarlycka.
Dagen efter midsommar, när våra föräldrar var ute och kappseglade den årliga kappseglingen, blev vi fiender inför barkbåtstävlingen. Vi satt brevid varandra och täljde i tystnad, för att med våra högsta falsetter skrika dagen därpå i hopp om att vår höga tonart skulle bidra till ett bättre resultat. Och efter tre dagar av midsommarfest lämnade vi varandra gråtandes. Lovade att vi skulle ses nästa år igen.
Att vi sålde segelbåten när jag var sjutton år vad som ett tecken på att barndomen var över och att nya traditioner komma skall. Och jag hoppas att jag i framtiden ger mina barn vad mina föräldrar gav till mig. Midsommarperfektion.

I år blir det midsommar med mina fina vänner. Kanske är det vi som om trettio år släpar med våra tonåringar till en ö, dricker oss härligt berusade på nubbar samtidigt som våra barn smyger ut i kohagen och dricker mellanöl. Jag hoppas det.


Kryckohoppande

Jag börjar klättra på väggarna hemma. Mitt kryckohoppanse gör mig galen. Allt jag vill är att träna och springa runt! Inte ligga i sängen och ha ångest. Medicinen har dock redan börjat värka, bara idag från igår är mycket bättre, så förhoppningsvis kan jag gå till midsommar.


Att avsluta en vecka

Den här veckan är nu över. Längsta veckan. Kan vara den mest känslomässiga veckan på länge. Den här veckan har jag;
Sett min Agnes ta studenten
Grinat som tusan
Jobbat med mig själv
Kört thaiboxning
Tagit morgonpromenader
Fyllt år
Blivit sjungd för
Jobbat lite
Kramats med vänner
Dansat till fötterna blödit
Dansat till fötterna blödit 2
Dansat till fötterna blödit 3
Fått blodförgiftning i en av fötterna
Antagligen för att öl+sår=inte så bra blandning
Hoppat på kryckor
Knarkat pencillin
Älskat. Älskat jävla mycket och så jävla många och speciellt Livet. Den här veckan har jag älskat livet.

Och så har jag fått den här bilden mmsad till mig och den gör mig glad för att jag själv är så glad. Efter den tuffaste våren är jag värd att vara glad. Jag börjar sakta men säkert inse att alla tårar jag fällt har varit för att jag lärt känna mig själv och vad jag står för, och inte står för. Och för att varenda atom av mig bara velat ut och älska livet men också att det inte är jag till hundra procent. Att ibland kanske jag vill för mycket. Och att det är en av mina egenskaper. En av mina bästa egenskaper. Men vad som för oss framåt mest är också vad som bryter ned oss mest och jag tror att det är där ångesten föds. Någonstans mellan de delarna man älskar och hatar på samma gång. De egenskaperna som ena sekunden är ens framgång och andra sekunden endast bidrar till undergång. Och kanske är det att allt som vart jobbigt den här våren ändå bidragit till att jag kan acceptera detta, för allt vad det innebär och inte innebär. Då mår jag gärna dåligt ibland. Så länge jag får behålla min drivkraft och så länge drivkraften innebär till att när jag väl är glad och när jag väl älskar. Då älskar jag så mycket att jag går sönder. För den känslan är värd alla de tårar som är fällda och alla de tårar som kommer att fällas. Känslan av att älska på riktigt.

Lördag

Idag fyller jag år "på riktigt" så ska ta mig in till staden snart med lite vänner och äta middag, och sedan aktivitet som ännu är obestämd. Inviger min kornblå tröja jag köpte i Spanien i Augusti.

 
Frida

Tjejmiddag

Blev nästan avundsjuk på mig själv igår när jag såg mina fina vänner samlade på samma ställe, dricka mousserande och bara njuta av sommarkvällen. Jag kan inte säga det nog, jag älskar dem så att det gör ont. Till och med mina föräldrar kommenterade vilka fina vänner jag har som helt plötsligt kommer och frågar hur läget är, slänger iväg en hejkram eller slår sig ned brevid dem och pratar. Det är så fint att vara omgiven av sådana människor och jag hoppas att jag en dag blir som jag umgås. Allmänt fin och härlig. Efter middagen åkte vi in och såg på matchen, dansade och shottade. 


Matchy

Igår köpte jag ett par orangea ballerinas! Matchar dem idag med min Todsväska.
Frida


Det var kul att lära känna er.

Min taxi till tandläkaren ser ut såhär. Vi får se om jag överlever dagen. Annars - det var kul att lära känna er.


Klänning

Tänkte ta bilder på klänningen jag ska ha ikväll, men dogge ville hellre leka med bollen. Varierande reslutat på denna fashionfrida photoshoot. Mormorn i mig konstaterar också att jag bör bära shorts under.

Middag och betyg

Gårdagens lunchning med tjejerna igår övergick sakta men säkert också till middag. Hur mysigt. Idag är det fredag vilket betyder att imorgon fyller jag år! Så ikväll har jag bjudit över alla mina kvinnliga älsklingar för champange, grillat och annat gott. Men mycket att ordna idag. Har hela morgonen suttit och försökt räkna ut mitt snitt inför högskolesökande, om jag har rätt ligger det något över 19 vilket är alldeles för lågt för de utbildningar jag har sökt. Hade jag inte haft så fruktansvärt roligt under min gymnasietid hade jag dött av ångest för vissa betyg, men nu hade jag fruktansvärt roligt så aja.
Till frukost blir det iallafall Ägg och turkisk yoghurt.

Barcelona

Heldag på staden! Träffade gabbi och frida på stan, blev lunch och massa kik i butiker. Sen bytte ebba av gabbi och vi har shoppat och ätit middag på Barcelonas uteservering. Nu är dricker vi tea på ett fik. Ska promenera genom Gamla stan hem. Så bra dag.


Like a fashionblogger

Planen var tre år sovmorgon men vaknade tidigt, powerwalkade, körde mage och rygg, åt frukost, solade, såg breiviks rättegång, städade rummet.... allt som inte var inplanerat i min morgon. Nu åker jag till staden med flickorna. Tänkte ta en bild på min klänning, så såg jag spegeln. Få med framsida och baksida på en bild liksom!? Like a modeblogger.

Frida

Lerig morgon

Godmorgon! Är ute på en blandad jogg/PW i skogen. Efter allt regn den senaste tiden är det bara lera! Ska ta mig ut på vägen igen och sen hem för frukost framför missade avsnitt av DH! Idag blir det stan med tjejerna.
Joanna


Nytt i garderoben

Den senaste tiden har vart en tid av "jag unnar mig". Det betyder att massor av nyköp har fått följa med hem. Många underbara plagg, men nu får det vara stopp för ett tag.

Dessa fick följa med hem för ett par dagar sedan. Billiga och supersköna, älskar färg nu på sommarn! Har inbyggt "nät", perfekt att träna i! 99 ynka kronor från HM.

 

Ska fira mitt körkort ordentligt i helgen, så idag blev det enkel middag. Perfekt "snabbmat". Kokta ägg på Vikabröd, med örtsalt, olivolja och persilja.

Joanna.


Finally

Äntligen. En anledning till att jag vart lite off...

Mitt körkort. Så efterlängtat.

WOHO.

Joanna.

Morgonpromenad

Agnes slutskiva igår! Mysigaste mottagningen och sedan bra fest. Idag började jag dagen med en morgonpromenad innan frukost!


Back to the gym

Tänkte ta mig tillbaka till gymmet idag. Har inte varit där på två veckor, och under dessa två veckor har allt mellan feber, ett antal vinglas och grov hosta passerat genom min kropp. Tänkte därför mest "känna på" idag. Inte så hög puls och så intensivt som jag brukar konditionsmässigt, alltså. Däremot skall röven, ryggen och magen brinna.



Keps, skjorta och solglasögon blir dagens i övrigt. Har lite ärenden att uträtta innan det är dags för Agnes, sist men absolut inte minst av mitt brudgäng, att springa ut och dags för mig att svida om till balklänning. Kommer självklart närvara vid mottagning och utspring, samt slutskiva.

Måndagsmiddag

Efter att ha ätit bra, jobbat hårt och shoppat loss är jag äntligen hemma. Ligger i sängen med dagens middag och undrar hur jag överlevt de senaste dagarnas sömnbrist. Ikväll blir det till att däcka klockan tio.

Unnar mig

Har funderat på ett par Raybans ett bra tag, så idag slog jag till på pilotmodellen med silvrig båge och spegelglas. Var inne ett tag på att köpa ett par från Michael Kors, men dessa satt bättre på mitt något fyrkantiga huvud. Så kär! Köpte också en klänning från Monki som jag tänkte ha på min födelsedag. Visar den då!
Frida


Vin

Helgen alltså! Studentfirande i fredags, hemmafest utan att gå och lägga sig i lördags och en spontan vin/shotrunda med vännerna igår, istället för sömn. Trots dagens sovmorgon mår jag som skit, ha ha. Har iallafall druckit denna och ätit jordgubbar tilll frukost. Idag ska jag köra en heldag fri från kolhydrater för att avgifta kroppen lite från sockret jag levt på senaste tiden. Ska jag nå mina mål är det dags att bli hård emot mig själv.


Jobba

Igår firade jag mina studenter och dansade till fötterna nästan blödde innan jag unnade mig själv en taxi hem. Mindre kul på jobbet idag, alltså. Har iallafall precis sänkt en sallad och laddar för de sista två timmarna på jobbet. Ikväll blir det ännu mer festligheter! Älskar sommaren.


Styrka

Godmorgon!
Det regnar och är dötrisst väder ute. Jag häller i mig svart kaffe och ska snart röra mig neråt. Blir ett ganska lätt styrkepass! Ingen morgonpromenad idag inte.

Pappa och jag var ute och shoppade lite förra veckan. Det har var bland annat det som fick följa med hem. Jag tycker det är bra att ha lite vikter och andra redskap för att kunna träna hemma. Nu menar jag inte stora cardiomaskiner, utan vanliga redskap som är enkla att använda!

 

Joanna.


Fredag

Började dagen med en morgonpromenad, sedan smoothie på banan, hallon yoghurt och blåbär, brevid ett kokat ägg. Nu äter jag sallad på jobbet, Ica har så man kan plocka sin egen sallad vilket jag älskar. Efter jobbet blir det full fart! Amandas mottagning, sedan Linnéas mottagning och slutskiva. Vill verkligen inte jobba mer nu!


Studenttiderna

Förlåt. Uppdateringen från min sida har vart usel. Ingen uppdaterin alls. Skyller på studenttider. Har levt i en studentbubbla och börjar först nu hitta tillbaka till "vardagen".
Tillbaka till stadig kost och träning. Har dock bestämt att det här ska bli en kravfri sommar. Ska träna i den mån jag känner för, precis det jag vill och tycker är kul samt mår bra av!
Började dagen med en lång promenad med bästa Sara. Hade vikter på både ben och armar, de + solen var ganska tungt!
Min dator krånglar som bara den, men ska göra allt för att hålla en aktiv uppdatering!
Vi hörs lite senare!
Joanna


Vänner

Idag tog min fina vän Fanny studenten och jag firade henne på hennes mottagning efter jobbet. Älskar mina vänner så mycket. Hade dött utan dem. Man får aldrig, någonsin glömma att älska sönder. Ingen glädje är underbar om den inte får delas. Jag är en riktig brudmänniska. Älskar mina brudar. Jag har nära killkompisar också, men det finns tyvärr ingenting som slår ett redigt jävla brudgäng som man bara älskar sönder och kan prata med allt om. Tjejer som bara har killkompisar och tycker att det är häftigt kan väl få tycka att de är sköna och sånt men vi brudar vet ju att det inte finns någonting som slår en kopp te, cluedo och tacos med tjejerna under jobbiga perioder. Eller vin, Gasolina och "woop woop" hela nätterna när man bara vill glömma. Tjejer alltså. Ni är bäst. Börjar gråta när jag tänker på vilken tur jag har som har mina vänner. Någonting jag har svårt för hos killar är killar som inte har killgäng. Blir lite skeptisk. Om jag ska ha ett brudgäng som jag snackar med allt om skulle det vara jobbigt om inte min kille hade ett killgäng. För att om en kille någonsin ska kunna förstå vad jag känner för mina vänner och hela brudspiriten som svävar. Paktkänslan man känner i järngänget, så måste den ha en egen motsvarighet. Har haft svårt med killar genom åren som inte förstår varför det ibland är viktigare med tjejkvällar och melodifestivalen än filmtittning och hångel. 


Sommarträning

Jag börjar äntligen bli frisk (peppar peppar) så min plan är att powerwalka på söndag och på måndag komma tillbaka till gymmet och pulsen! Min vidriga förkylning och unnamigalltvecka lider emot sitt slut. Hoppas bara jag fortsätter tillfriskna. Det brukar bli svårt för mig att hålla igång träningen under sommaren, tidigare har jag ju gått i skolan och haft sommarlov och inte jobbat på fast schema. Den här sommaren kommer det att bli väldigt lite ledigt och väldigt mycket jobb för mig så det gäller att hålla ordning på vindrickandet och regelbunden kost. Här är iallafall mina planer för sommarträningen;

  • Morgonpromenad innan frukost minst fyra dagar i veckan. Det spelar ingen roll om det är sovmorgon eller inte, eller om det är en mil eller hundra meter. Minst fyra dagar i veckan skall jag ta en morgonpromenad innan frukost, för att få igång kroppen redan i början av dagen.
  • Träna minst fyra, högst sex dagar i veckan. Till träning räknar jag all aktivitet där pulsen är hög, från styrketräning, boxning till löprundor.
  • Kosten kommer att se ut som den gjorde för en vecka sedan (innan studenten kom...) med sex mål om dagen högst tre timmar emellan, på runt 200-300 kalorier. Under sommaren tycker jag att det är onödigt att ens försöka göra en plan över hur många dagar i veckan man får dricka alkohol eller äta glass. Jag älskar glass och jag älskar kvällar på uteserveringar med några glas vin, och jag tror inte att det spelar någon roll så länge man tränar stenhårt och sköter kosten annars. Det hela handlar om balans.
Målet den här sommaren är att i slutet av Augusti ha tappat minst tolv centimeter till i midjan, och att kunna springa fem kilometer på under en halvtimme. Eftersom att jag hatar att springa blir det en perfekt utmaning för mig. Fram till det blir det delmål. Första delmålet; ens ta mig ut att springa. NI ÄR VÄL MED OCH PEPPAR MIG NU HELA SOMMAREN?????


Imorgon börjar jag med morgonpromenad klockan åtta! Ska ändå jobba hela dagen, frisk luft kommer bara sitta fint.


Älskade Joanna och jag, Frida.

Träna

Den dagen denna vidriga äckelhostförkylning är borta skall jag träna fyra gånger om dagen. Amen.

Honeymoon is over

Studenthelgen är över och efter sinnessjuka mängder av alkohol, skratt och förkylningar försöker jag att klättra mig tillbaka på banan. Träning är jag alldeles för sjuk för, men jag ska försöka avgifta mig från godispåsarna jag unnat mig "bara för att det är studenten" och "bara för att jag är så jävla bakis efter studenten" och "bara för att jag är så bakbakis efter studenten". Tillbaka till sex små mål om dagen, sunda mängder kolhydrater, fett och protein samt vardagsmotion. Och jobb. För nu är skolan över så nu blir det jobb.

Mina favorittjeer under champangefrukosten.

Direktblogg från studenten

Idag har jag tagit studenten och det är så mycket kärlek i luften. Dör jag nu dör jag lycklig. Jag har Champange i varenda vrå av kroppen. Varit småberusad hela dagen. Det var en orskrivlig känsla att fnissa mig igenom studentfotograferingen. Obeskrivlig känsla att knäcka första kalla på mitt eget studentflak och en obeskrivlig känsla att komma hem till min familj, släkt och vänner som alla var där för min skull. Men framförallt en obeskrivlig känsla att full och riktigt jävla glad inse att gymnasiet är över. Idag tog jag studenten och fyfan vad jag är bra och fyfan vad livet är fantastiskt. Just idag just nu. Kvällen kommer fortsätta spenderas med fantastiska klassen och fler champangeflaskor skall korkas upp. Det finns inga ord för hur mycket man får fira att tolv år av skola är över. Jag älskar mig själv för att jag fixat det.


Frida och Joanna tar studenten


NU KÖR VI!


RSS 2.0